Bečić: Bedemi naše opozicione tvrđave odbranili Ustav, koji su htjeli da uruše Marković i Đukanović

"Ponosan sam na odbornike Demokratske Crne Gore koji su stručno, pravnim znanjem i umijećem, argumentovano i uz vaspitano držanje bez i jedne upućene ružne ili neprikladne riječi bilo kome, zajedno sa kolegama maestralno odbranili Ustav Crne Gore, zakone, čast Budve i njenih građana"

9269 pregleda 317 reakcija 32 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Opet su bedemi naše opozicione tvrđave odbranili Ustav, demokratiju i slobodnu volju građana koju su juče namjerili da uruše korupcijom, kriminalom i golom silom premijer Duško Marković i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

Skupština opštine (SO Budva) nije glasala o smjeni predsjednika SO Budva Krsta Radovića, nakon što je u ponoć istekao zakonski rok od 30 dana da se izjasni. Vlast je sinoć pokazala dokument sa jednim, a DPS sa 17 potpisa na dokumentu predloga za razrješenje Radovića.

"Ponosan sam na još jednu veliku pobjedu demokratije i činjenicu da je Budva odbranjena, a da su do temelja poražena anticivilizacijska, protivustavna i nedemokratska djela, odnosno nedjela Demokratske partije socijalista (DPS). Ponosan sam na odbornike Demokratske Crne Gore koji su stručno, pravnim znanjem i umijećem, argumentovano i uz vaspitano držanje bez i jedne upućene ružne ili neprikladne riječi bilo kome, zajedno sa kolegama maestralno odbranili Ustav Crne Gore, zakone, čast Budve i njenih građana. Ponosan sam što je uprkos pritiscima i opstrukciji do zareza ispoštovan i Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut Opštine Budva i Poslovnik o radu Skupštine opštine. Ponosan sam na dostojanstveno držanje časa parlamentarizma i demokratije onimima koji su udarili na temeljne civilizacijske vrijednosti savremenog svijeta", istakao je Bečić.

On je dodao da je sinoć pobijedila čista, moderna, emancipatorska i evropska Budva.

"Sinoć je poražena i izdaja koja nije ostvarila svoju sramnu misiju rušenja Ustava Crne Gore i prekrajanja izborne volje građana Budve. Ali su sinoć takođe potpunu dominaciju u svom punom sjaju i izražaju pokazale pravda i želja za odbranom časti Budve pred nepravdom koja joj je prijetila. Na primjeru odbrane Budve opet se pokazalo da vaspitano ponašanje, međusobno nenapadanje, dopunjavanje i solidarnost svih aktera lokalne vlasti, predstavlja ključ uspjeha. Upravo takvom saradnjom opozicija je pobijedila DPS na izborima u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Beranama", zaključio je Bečić.

Bonus video: