Martinović: Đukić otkrio da njegovi koalicioni partneri stanovima za najugroženije kupuju glasove

Martinović je rekao da u danima pred nama na osnovu izjava i upozorenja Đukića, vidjeće ima li posla za Tužilaštvo

3369 pregleda 43 reakcija 7 komentar(a)
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.06.2020. 12:52h

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Vladimir Martinović saopštio je danas da je predsjednik Skupštine opštine (SO) Kolašin Milan Đukić otkrio da negovi koalicioni partneri stanovima za najugroženije kupuju glasove.

On je reagovao na jučerašnju izjavu Đukića da se socijalni stanovi ne smiju koristiti za izbore.

"Iako djeuluje pomalo iznenađujuće, Milan Đukić, koji obavlja funkciju predsjednika SO Kolašin je kolašinskoj, a i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti priznao na koji način funkcionišu njegovi koalicioni partneri iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD) kako na lokalnom tako i na državnom nivou, istakao je Martinović.

On je dodao da je Đukić, svjesno ili ne, do kraja ogolio da u lokalnoj kolašinskoj vlasti postoje mnogobrojni problemi, koji se kako tvrdi Martinović najmanje tiču interesa građana, a ponajviše zadovoljavanja ličnih i partijskih interesa.

"Da se nešto opasno petlja oko podjele stanova najjugroženijim najbolje svjedoči izjava gospodina Đukića koji kaže da je "grijeh i sramota miješati se u ostvarivanje prava najosjetljivih i najranjivijih kategorija stanovništva Kolašina", odlično se zna da se u to mogu miješati samo oni koji su na vlasti, a to su DPS, SD i njegova Grupa birača. Nama je drago i ovim putem zahvaljujemo gospodinu Đukiću što nam je otkrio da parlamentarne partije sa kojima vrši vlast na lokalnom nivou, a za koje će i sam glasati, DPS i SD, stanovima za najjugroženije pokušavaju manipulisati i kupovati glasove za sledeće izbore", kazao je Martinović.

Potpredsjednik Demokrata je rekao da čudi i zalaganje za transparentnost Đukića "kada je sa svih mjesta odlučivanja od upravnih odbora pa do savjeta partijskog radija glasao da se isključe predstavnici opozicije".

"Čudi i kako ne upozorava na nova zapošljavanja u opštini i to po ugovorima gdje je očito ravnopravan sa svojom koalicionim partnerima, jeste da se vjerovatno radi o ekspertima ali ipak tu zaboravlja da se radi o izbornoj godini. Jasno je da ova navodna upozorenja gospodinu Milosavu Bulatoviću dolaze iz razloga što su svi ključevi pomenutih stanova upravo kod njega, a da li je vršio dodjelu mimmo procedure trebalo bi da utvrde nadležni organi", rekao je Martinović.

On je poručio da je, Đukić sve upozorio da je ključ od stanova ključ za izbore njegovih koalicionih partnera.

"Doduše, plaše nas izjave sa javne rasprave gospodina Đukića koji je pominjao i neke paralelne strukture koje upravljaju opštinom pa nas sve to navodi na sumnju da se radi samo o podjeli kolača između onih koji formalno upravljaju opštinom i onih drugih koji to čine iz kancelarija opštinskih odbora partija na vlasti. Saglasni samo u jednom: da se najteži problemi građana, kao što je nemanje krova nad glavom, zloupotrebljavaju za partijske zlouptorebe onih koje upravo Đukić podržava", kazao je Martinović.

Po njegovim riječima, u danima pred nama na osnovu ovih izjava i upozorenja Đukića vidjeće ima li posla za Tužilaštvo.

"Pozivam gospodina Đukića da nam sve do kraja otkrije i kaže ko zapravo stoji iza svega, kako ovoga što je naveo tako i iza brojnih drugih stvari koje se ovih dana dešavaju u Kolašinu", zaključio je Martinović.

Bonus video: