nakon što je epidemija stavljena pod kontrolu

Bošković: Crna Gora opet na udaru dezinformacija

Bošković je ocijenio da je na sceni pokušaj predstavljanja Crne Gore kao nestabilnog faktora koji ne zavređuje da se svrsta u red savremenih evropskih demokratija

6949 pregleda 272 reakcija 21 komentar(a)
Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane

Crna Gora se, nakon što je epidemija koronavirusa stavljena pod kontrolu, ponovo našla na udaru dezinformacija, s ciljem stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugroženosti, i predstavljanja naše zemlje kao nestabilnog faktora, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je za Radio Crne Gore kazao da je za očekivati ponovno miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje, uoči predstojećih parlamentanih izbora.

Svjedoci smo, kako je naveo, velikog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore u posljednjih pola godine, korišćenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se na Crnu Goru udarilo svim oružjem, prenosi portal RTCG.

"Bili smo svjedoci u prva tri mjeseca ove godine da je ta kampanja postala toliko očigledna da se nije više skrivala iza nekih diplomatskih kanala, već je bila direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji. Naravno, globalna kriza koja je zadesila svijet je to malo usporila, ali kako se kriza postepeno stavlja pod kontrolu, svjedoci smo da je opet na dnevnom redu strahovit pritisak na Crnu Goru", kazao je Bošković.

Svjedoci smo, smatra ministar, da se to ogleda kroz strahovitu kampanju dezinformacija, stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugroženosti u samoj Crnoj Gori, odnosno predstavljanja naše zemlje, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu, kao nestabilnog faktora koji ne zavređuje da se svrsta u red savremenih evropskih demokratija.

Bošković, međutim, poručuje da će Crna Gora, kao i ranije, imati odgovor na sve to.

"Siguran sam da će, bez obzira što će se ta retorika povećavati kako se približavamo našim izborima, institucije na jedan kvalitetan način imati odgovore na sve to i da ćemo izbore dočekati u kvalitetnoj atmosferti, tako ih završiti i poslije toga se nadam u mirnijem ambijentu krenuti u ekonomski razvoj", rekao je Bošković.

Govoreći o dostignućima naše zemlje za tri godine članstva u NATO alijansi, Bošković smatra da svaki građanin prepoznaje da je Crna Gora danas mnogo spremnija za izazove, a da su kapaciteti sa kojima raspolažemo značajno veći.

"Sposobnosti naših pripadnika Vojske Crne Gore su podignuti na značajno veći nivo, tako da je to nemjerljiv doprinos onoga što smo uradili u prethodne tri godine. Sami znate da je Vlada prethodnih godina investirala značajna sredstva u podizanje kapaciteta mobilizacije naših oružanih snaga, sa tim ćemo nastaviti u narednom peridu. Ono što je mnogo važnije je da upravo u ovakvim situacijama, kao što su prethodna tri mjeseca, se pokazuje koliko je bila ispravna odluka prije tri godine kad smo krenuli u investiranje u naše oružane snage", kazao je Bošković.

Ocijenio je da je VCG dala nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije.

Preporučujemo za Vas