"Potpisnici stoje iza potpisa, nema uslova za slobodne izbore"

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, bio je jedini opozicioni lider na sastanku

30035 pregleda 401 reakcija 88 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Luka Zeković
Sa sastanka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.06.2020. 21:51h

U Podgorici je danas održan sastanak predstavnika nekadašnjeg pokreta Odupri se i dijela opozicije.

Na sastanku je, kako je saopšteno, zaključeno da potpisnici prošlogodišnjeg Sporazuma za budućnost koji su se odazvali pozivu stoje iza svojih potpisa, te da u Crnoj Gori nema uslova za slobode izbore.

"Sastanku su prisustvovali oni potpisnici Sporazuma koji stoje iza njega i riječi koju su dali građanima i jednoglasno smo donijeli dva zaključka. Prvi zaključak glasi da učesnici današnjeg sastanka ostaju privrženi obavezama koje su preuzeli i obavezali se svojim potpisom pred građanima Crne Gore. Drugi zaključak glasi da u Crnoj Gori nije stvoren povoljan, nego je pogoršan ambijent za izbore i ničim nije unaprijeđeno izborno zakonodavstvo, uz podsjećanje da je to bio uslov preporuka međunarodne zajednice", kazao je nakon sastanka jedan od predstavnika pokreta Odupri se, Džemal Perović.

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, bio je jedini opozicioni lider na sastanku.

Sastanku su prisustvovali predstavnici URE: Dritan Abazović, Miloš Konatar, Zoran Mikić, Božena Jelušić, Luka Rakčević; te poslanici Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović.

Na sastanku su bili i nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović, Anka Vukićević, Neđeljko Rudović iz Demosa, poslanici SNP-a Srđan Milić i Danijela Pavićević, i predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Ispred nekadašnjeg pokreta Odupri se sastanku su prisustvovali: Džemal Perović, Omer Šarkić, Ratka Jovanović Vukotić i Dejan Pejović.

Bonus video: