TRAŽE "VALJANU A NE POLITIČKU ODLUKU DIK-A"

Joković pisao Kancelariji OEBS-a: Poništavanje izbora bi značilo obesmišljavanje izborne volje građana

Izborna utakmica je završena, i koalicija "Zdravo Berane" i Demokratska Crna Gora imaju ukupno 18 mandata i preko 400 glasova više u odnosu na koaliciju koju predvodi DPS
58 pregleda 9 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Vijest online
Vladimir Joković, Foto: Vijest online
Ažurirano: 12.02.2018. 14:10h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Vladimir Joković, uputio je danas pismo Kancelariji OEBS-a u Crnoj Gori, u kojem ih obavještava da eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje u Beranama, od strane Državne izborne komisije, koja zasijeda sjutra, ne bi doprinio stabilizaciji političkih odnosa, ni u ovom gradu, ni u Crnoj Gori, piše u saopštenju SNP-a

“ Izborna utakmica je završena, i koalicija "Zdravo Berane" i Demokratska Crna Gora imaju ukupno 18 mandata i preko 400 glasova više u odnosu na koaliciju koju predvodi DPS.” navode Iz SNP-a

Prema saopštenju koje su uputili članovi biračkih odbora su potpisali zapisnike, a iz njih se kako kažu vidi da nepravilnosti nije bilo i da je opštinska izborna komisija Berane takođe dala svoje pozitivno mišljenje.

“Predstavnici svih izbornih lista, koji su učestvovali na beranskim izborima, a koji su bili na biračkim mjestima, svojim potpisima jasno su potvrdili da je izborno glasanje proteklo bez ikakvih manjkavosti.”, stoji dalje u saopštenju.

Iz SNP-a očekuju da i ostali zvanični organi, prije svega DIK, donesu valjanu, a ne političku odluku. Smatraju da DPS u saradnji sa DIK-om priprema pravno nasilje nad slobodno izraženom voljom građana Berana.

“S obzirom da je više nego jasno da ne postoji niti jedan razlog za poništenje rezultata glasanja i ponavljanje izbora na tri biračka mjesta, suprotno ponašanje bi predstavljalo obesmišljavanje izbornih procesa i izborne volje građana. Podsjećamo, sastav DIK je takav da se u njemu nalaze i istaknuti partijski kadrovi vladajućih partija, što navodi na sumnju da se može pogaziti zakon, zarad interesa partije kojoj pripadaju. Još jednom upozoravamo da bi vještačko prekrajanje izborne volje građana Berana, moglo izazvati nestabilnost u Beranama i u Crnoj Gori, a to ne bi eliminisalo već postojeće tenzije u Crnoj Gori.”

U SNP-u smatraju da izbori moraju biti praznik demokratije a ne demonstracija moći i zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe.

“SNP CG će ostati vjerna svojoj višegodišnjoj borbi za istinu, pravdu i pravnu državu zarad boljeg života svih građana Crne Gore”, stoji u pismu koje je Kancelariji OEBS-a u Podgorici uputio predsjednik SNP CG Vladimir Joković.” zaključuju u saopštenju.

Preporučujemo za Vas