Duletić: DPS ne može da se pomiri sa gubitkom Budve

"Iako nam to pokušavaju spočitati oni koji skoro 4 godine bojkotuju rad SO, a redovno uzimaju naknade, dužni smo ih podsjetiti da elementarna pismenost podrazumijeva znanje da Skupština poslaniku nije jedino radno mjesto, osim ukoliko se ne radi o taster poslanicima iz DPS-a koji služe samo za botovsko glasanje po nalogu Brana Gvozdenovića", kaže se u saopštenju

3632 pregleda 8 komentar(a)
Milo Duletić, Foto: Demokrate Crne Gore
Milo Duletić, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 07.06.2020. 18:44h

Milo Duletić, odbornik Demokrata u Budvi reagovao je na današnje saopštenje DPS-a, u kome je ta politička grupacija nazvala Demokrate frakcijom DF-a.

"Kad smo već kod „čuvenog“ poštenja Šešeljevkse frakcije u Crnoj Gori koju karakterišu prebijanja, prijetnje, vozila bez tablica, kupovina birača, odbornika i poslanika, a sve u skladu sa kleronacionalizmom koji programski zastupaju, podsjetićemo ih na ono što slijedi posle toga – bijeg za Beograd poput zamjenika šefa i ideologa DPS-a sa nekoliko ukupnih Budžeta Skupštine Crne Gore", saopštio je Duletić.

On je kazao da DPS ne može da se pomiri sa gubitkom Budve, ali ni sa, kako je rekao, "dva pravno-politička nokauta koja su ih uvela u zonu iz koje im se priviđaju odbornici Demokrata koji ih pravnim i političkim znanjem preigravaju na sjednicama Skupštine opštine. I samo iz tog razloga brojimo sate, ali do nove sjednice kada ćemo opet one koji korupcijom pokušavaju doći na vlast izvrgnuti političkom ruglu i posramljene ih poslati kući, a nakon toga DPS može slobodno početi da broji godine i decenije do dana kada će se varatiti na vlast u Budvi", kaže se u saopštenju.

Duletić kaže da se izborna volja građana ne može prekrajati. "Kada god izrone podmornice, pa makar one bile i turističke, DPS se razbježi. Neko utekne brodom u vlasništvu Morskog dobra poput Peđe Jelušića, koji porodično krstari crnogorskim primorjem, a neko preko granice u skute Aleksandru Vučiću. U svakom slučaju, uhvatila vas je opšta bježanija. Samo vas molimo da sljedeći put preko granice ponesete i Stevana Džakovića, poslednjeg odbornika kojeg ste kupili jer smo vam pokazali da više ni tako ne možete prekrajati izbornu volju građana", kaže se u saopštenju.

Duletić saopštava da "taster poslanici DPS-a služe samo za botovsko glasanje po nalogu Brana Gvozdenovića"

"Iako nam to pokušavaju spočitati oni koji skoro 4 godine bojkotuju rad SO, a redovno uzimaju naknade, dužni smo ih podsjetiti da elementarna pismenost podrazumijeva znanje da Skupština poslaniku nije jedino radno mjesto, osim ukoliko se ne radi o taster poslanicima iz DPS-a koji služe samo za botovsko glasanje po nalogu Brana Gvozdenovića. Tome u prilog govori i činjenica da je 35 taster poslanika DPS-a, samo na privilegije, mimo plata, spiskalo preko milion eura novca građana Crne Gore, dok su poslanici Demokrata samo po tom osnovu uštedjeli preko 200.000 eura. Naravno, gospodi iz DPS-a je i to malo, pa od krađe i pljački ne odustaju", kaže se u saopštenju. "Očigledno gospodi iz DPS-a nedostaje Vuk Drašković, pa su odlučili da uvedu praksu nacionalizma na lizing i kupuili Stevana Džakovića ne bi li pojačali pećinski nacionalizam u sopstvenim redovoma. Cijeli njihov paradoks ogleda su u tome što sa jedne strane kritikuju DF, a sa druge kupuju njihove odbornike. Reklo bi se da su totalno politički prolupali, tako da je pitanje vremena kad će DPS proždrijeti sopstveni pećinski nacionalizam", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: