Jovanović: Nećemo dozvoliti pravnu hajdučiju i otimanje vlasti korupcijom

Kako je ustvrdio svaki drugi pokušaj održavanja sjednice, predstavlja flagrantno kršenje zakona i protivustavni pokušaj promjene vlasti na silu “što ni u kom slučaju nećemo dozvoliti”

6813 pregleda 153 reakcija 13 komentar(a)
Nikola Jovanović, Foto: Screenshot/tv budva
Nikola Jovanović, Foto: Screenshot/tv budva
Ažurirano: 08.06.2020. 12:49h

Budvanski Demokratski front poručio je da svaki pokušaj zakazivanja sjednice mimo 29. juna, predstavlja “ flagrantno kršenje zakona i protivustavni pokušaj promjene vladti”, što oni neće dozvoliti.

Funkcioner DF i šef kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović je kazao da jedina legitimna sjednica na kojoj se razmatraju smjene Carevića i Radovića su one zakazane 29.juna.

"Nastavak 33. i 34. sjednice Skupštine Opštine Budva zakazan je i skladu sa članom 62 Poslovnika kojim je propisano da ako u toku sjednice predsjednik Skupštine utvrdi da ne postoji kvorum za odlučivanje, prekida sjednicu dok se ne obezbijedi kvorum i određuje vrijeme nastavka sjednice, u roku koji ne može biti duži od 30 dana od dana prekida. Sjednicu Skupštine zakazuje predsjednik Skupštine po potrebi shodno članu 51 Poslovnika kao i nastavak već započete sjednice, te prema tome ovaj zahtjev odbornika Crnogorske, DPS i SD uz pomoć političke korupcije i preletanja nezavisnog odbornika Dzakovica predstavlja pravnu hajdučiju i pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu i Poslovniku. Imajući u vidi da su sjednice već započete, mora se poštovati procedura za nastavak istih i isti je određen za 29. jun”, naglasio je Jovanović.

Kako je ustvrdio svaki drugi pokušaj održavanja sjednice, predstavlja flagrantno kršenje zakona i protivustavni pokušaj promjene vlasti na silu “što ni u kom slučaju nećemo dozvoliti”.

“Jedina legitimna i legalna sjednica na kojoj je moguće raspravljati o razrešenjima je ona čiji je nastavak određen za 29. jun, a podsjetio bih gospodu koja hoće na silu da osvoje vlast da su na istim sjednicama uzeli učešće, da su iste zakazane u zakonskom roku i da je kompletna procedura ispoštovana do poslednjeg slova zakona. Podnošenje krivičnih prijava protiv predsjedavajućih sjednicama i današnje protivzakonito zakazivanje nastavka pokazuju direktni umišljaj da se krene u nasilno preuzimanje vlasti uz logistiku državnih organa. To što su se odborničke grupe pomenutih grupacija sastale i donijele odluke o nastavku sjednice pravno nema nikakvu težinu i ne obavezuju ama baš ništa jer se radi o političkim odlukama “, kazao je Jovanović.

Prema njegovim riječima ako državni organi hitno ne reaguju i prećute kršenje zakona onda je jasno i da oni učestvuju u ovome.”

“ Podsjetiću da je grupa odbornika DF podnijela krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe koja pokušava da promijeni izbornu volju građana Budve i da još uvijek nije niko saslušan te da nije pokrenut izviđajni postupak. Državni organi, u prvom redu tužilaštvo, ukoliko hitno ne reaguje dokazaće još jednom da je pod političkim pritiskom DPS i da ne vrši svoju osnovnu funkciju. Mi u DF zajedno sa svojim koalicionim partnerima, nećemo dozvoliti da se izborna volja promijeni i učinićemo sve da se zaštite legitimno izabrani organi i institucije. Neće nas brutalno kršenje zakona i atmosfera vojne hunte koja se priprema spriječiti da čuvamo izbornu volju jer nas na to obavezuje volja birača na izborima koji su jasno rekli NE Dps-u i njima sličnima”, zaključio je Jovanović.

Bonus video: