Striković: "Zaboravljeni" ministar Hrapović da izbjegava tabloidna javna sučeljavanja

"Paralizovano Ministarstvo zdravlja mora od kolega iz Srbije, ili "primarijusa" Vučića ili "konzilijuma" SNS-a dobiti informaciju kako je moguće da za jedan dan ozdravi 4.000 inficiranih, dok je za prvih 6.000 izliječenih trebalo 60 puta duže vremena, odnosno preko dva mjeseca"

4957 pregleda 5 komentar(a)
Striković, Foto: Arhiva Vijesti
Striković, Foto: Arhiva Vijesti

Građani Crne Gore i Srbije zaslužuju puno ozbiljniji odnos kada je u pitanju mogućnost putovanja između dvije zemlje, od ovog koji im sada serviraju dva ministra, kako bi se što kvalitetnije i bolje povezale presječene privredne, turističke, zdravstvene, obrazovne, ali prije svega porodične veze, saopštio je danas potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Adnan Striković.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da nema smisla pojašnjavati broj izliječenih Covid pacijenata državi, koja, kako je kazao, nema rezultate, niti adekvatno znanje o koronavirusu.

Ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović je Lončaru poručio da rezultate Crne Gore neće da vide oni koji prikrivaju sopstveni poraz u borbi protiv pandemije.

"Tretiranje ovog važnog pitanja za građane susjednih država na politikanski, tabloidan ili nadriljekarski način je neprihvatljivo. "Zaboravljeni" ministar zdravlja Kenan Hrapović trebalo bi da izbjegava tabloidna javna sučeljavanja i da na ozbiljan način koji dolikuje ministru u Vladi kroz razgovore sa državnim institucijama Srbije razjasni sve nepoznanice vezane za pitanja mogućnosti ulaska građana Srbije u Crnu Goru", istakao je Striković.

On je dodao da umjesto dječijeg nadgornjavanja dvojice ministara, građanima obje države potrebno je stručno i ozbiljno razrješenje situacije koje će biti u interesu njihovog zdravlja i obnavljanja privrednih veza.

"Paralizovano Ministarstvo zdravlja mora od kolega iz Srbije, ili "primarijusa" Vučića ili "konzilijuma" SNS-a dobiti informaciju kako je moguće da za jedan dan ozdravi 4.000 inficiranih, dok je za prvih 6.000 izliječenih trebalo 60 puta duže vremena, odnosno preko dva mjeseca. Umjesto što se dozvoljava orgijanje Pink i Informer kampanje za nešto što je isključivo pitanje struke, kolege iz Srbije treba pitati za sve podatke i informacije kada je riječ o zvaničnim podacima te države, jer je jasno da nije riječ "o najsmješnijem virusu u istoriji čovječanstva", kako je tvrdio prije par mjeseci vodeći srpski pulmolog dr Nestorović", kazao je Striković.

Po njegovim riječima, potrebno je uložiti puno više volje kako bi se nastavila značajna privredna saradnja, jer kao što turisti iz Srbije čine jednu od vodećih grupa u Crnoj Gori tako i Srbija kao zemlja ima veći izvoz prema Crnoj Gori nego prema Rusiji, SAD i Turskoj zajedno, što kako tvrdi Striković dovoljno govori o tome da od privredne saradnje i jedna i druga zemlja imaju značajne koristi.

"Zato pozivamo na hitan razgovor i razjašnjenje nedoumica kako bi se, uz puno poštovanje zaštite zdravlja građana i pohvalu stava da se "sa zdravljem građana Crne Gore neće igrati", privatne i privredne veze što prije uspostavile", zaključio je Striković.

Bonus video: