MINISTAR ZDRAVLJA SRBIJE

Lončar: Nema smisla bilo šta pojašnjavati Crnoj Gori

Lončar je naveo da pojašnjenje o porasti izliječenih od koronavirusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana

22692 pregleda 825 reakcija 89 komentar(a)
Zlatibor Lončar, Foto: Slobodan Miljević
Zlatibor Lončar, Foto: Slobodan Miljević

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da nema smisla pojašnjavati broj izliječenih Covid pacijenata državi, koja, kako je kazao, nema rezultate, niti adekvatno znanje o koronavirusu.

Lončar je dodao da bi mogao da razumije da je to pitanje postavila država poput Njemačke, koja ima ozbiljne rezultate u borbi sa Covidom-19, prenosi Tanjug.

"Pitaju neki drugi, ali da bi dobili odgovor moraju da se kvalifikujuju znanjem i rezultatima, a Crna Gora za sada nije. Morate da testirate ljude, da imate laboratorije, da se razumijete u to", rekao je Lončar novinarima poslije sastanka sa direktorima Covid bolnica.

Lončar je naveo da pojašnjenje o porasti izliječenih od koronavirusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana (13.186) i koja, i pored toga, ima veći procenat smrtnosti od Srbije.

On je naglasio da je ponosan na broj testiranih pacijenata, sačuvanih ljudskih života i na sve što je Srbija uradila tokom epidemije koronavirusa.

"Pomogli smo i mnogim ljudima iz Crne Gore. Da ulazim u priču sa nekim ko se ne razumije u materiju, ko nema testiranih, ne znam da li ima laboratoriju ili bilo šta, mislim da nema nikakvog smisla", kazao je Lončar.