Bakić: Jeknić svoju umjetničku nezavisnost dokazao kupovinom glasova za DPS režim

"Željno očekujemo i unaprijed se radujemo izložbama gospodina Jeknića na kojim prikazuje Đukanovića kako pljačka i ponižava građane, osniva crkve i otima imovinu vjerskim zajednicama", navodi Bakićeva

4777 pregleda 46 reakcija 4 komentar(a)
Zorana Bakić, Foto: Demokrate Crne Gore
Zorana Bakić, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 09.06.2020. 09:31h

Politička ostrašćenost i mržnja izvire iz svakog slova saopštenja gospodina Jeknića, inače DPS "nezavisnog" umjetnika, tvrdi odbornica Demokrata u Kolašinu Zorana Bakić, reagujući na saopštenje Dragoslava Jeknića koji je kazao da Bakićeva ima za cilj da naruši njegov ugled.

"Iz sadržine njegovog poslednjeg obraćanja koje nije svojstveno i ne priliči kulturnim radnicima, prepoznaje se diktat partijskih šefova", smatra Bakićeva.

Ona je dodala da je svakom građaninu Kolašina je poznato koliko je Jeknić nezavisan.

"Taman koliko sudstvo i ostale institucije u Crnoj Gori. Takođe, ovaj partijski umjetnik svoju nezavisnost je naročito dokazao 2014. godine kada je u ime i za račun režima kupovao glasove u prostorijama veletrgovine. Umjetnički mora se priznati. Međutim i tada se javno pravdao sa pričom da je tog dana bio u lovačkom društvu. Dakle, ista lovačka priča, kao i ova poslednja. Vjerovatno je i zaboravio kada je u korist režima mijenjao koverte za glasanje putem pisma", kaže se u saopštenju.

Ona se pita kako ta slobodna umjetnička širina nije primjetila pljačku građana i kriminal kao jasno izraženu pojavu u Kolašinu i Crnoj Goru, umjesto što opaža mirna i dostojanstvena okupljanja građana?

"Željno očekujemo i unaprijed se radujemo izložbama gospodina Jeknića na kojim prikazuje Đukanovića kako pljačka i ponižava građane, osniva crkve i otima imovinu vjerskim zajednicama. Ali, na žalost znamo da se kod režimskih umjetnika koji od drveta ne vide šumu, kao što je gospodin Jeknić, može očekivati samo umjetnost u granicama partijskog programa", navodi Bakićeva.

Ona se pita i gdje su da ga brane oni koji su ga izabrali da bude "direktor ove partijske radio skalamerije"?

"Nema ih, sakrili su se i oni funkcioneri kolašinske vlasti koji su nas uvjeravali da će to ipak biti nezavisan radio, jer znaju da brane neodbranjivo", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju Bakićeve, Jeknić pokazuje iznenađujući stepen poltronstva.

"Upravo zbog svoje političke uokvirenosti i režimskih stega, Jeknić prodaje umjetnost za fotelju. U tom cilju pokazuje iznenađujući stepen poltronstva i poniženja, do mjere da nastavlja sa sijanjem mržnje i netrpeljivosti", tvrdi Bakićeva.

"Hvalite se da ste 12 godina bili glavni i odgovorni urednik lokalnog emitera. Je li to u vrijeme onog emitera čije su kamere i prostorije korišćene za snimanje građana koji su izlazili na izbore? Profesore, je li to vaš lik i djelo?Je li to ono profesionalno što vas preporučuje da budete direktor novoformiranog radija? Očito, istina Vas boli ali za to nijesam kriva ni ja ni Demokrate!", zaključuje odbornica Demokrata u saopštenju.

Bonus video: