DPS Budva: U Budvi će se uprkos svim tiradama i cirkusima ispoštovati volja većine

"Poruke koje dolaze iz tabora odborničke manjine, da će spriječiti održavanje sjednice, te još jednom onemogućiti odbornike da glasaju, samo su nastavak nerazumnog, nelegalnog i protivzakonitog djelovanja" kazali su iz OO DPS Budva

1902 pregleda 14 komentar(a)
OO DPS Budva, Foto: OO DPS Budva
OO DPS Budva, Foto: OO DPS Budva

Stav Ministarstva javne uprave da je predsjednik Skupštine postupio suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu još jedna je potvrda činjenice da je odbornička manjina uzurpirala opštinski Parlament, pokušavajući da se na silu zadrži na vlasti i uzurpira pozicije predsjednika Opštine i predsjednika lokalnog parlamenta, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva (OO DPS).

"Podsjećamo, da su Zakonom u ovom slučaju propisani strogi rokovi i obaveza je bila lokalnog parlamenta da donese odluku u roku od 30 dana od dana podnošenja inicijativa uz poštovanje Statuta i Poslovnika o radu. Poruke koje dolaze iz tabora odborničke manjine, da će spriječiti održavanje sjednice, te još jednom onemogućiti odbornike da glasaju, samo su nastavak nerazumnog, nelegalnog i protivzakonitog djelovanja" kazali su iz OO DPS Budva.

Oni su kazali da treba da znaju da će svaki eventualni pokušaji opstrukcije, biti predmet novih krivičnih prijava protiv uzurpatora volje odborničke većine u Budv.

"Na kraju im poručujemo da će se u Budvi, uprkos svim tiradama, cirkusima, vapajima i prijetnjama, ispoštovati ono što je volja aktuelne većine a sve u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa, propisanom procedurom i demokratskim principima" zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: