Jelušić: Carević i Radović od danas nisu predsjednici

Nova većina u Skupštini opštine (SO) Budva smijenila je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika SO Budva Krsta Radovića

11532 pregleda 777 reakcija 18 komentar(a)
Jelušić, Foto: Printscreen JW player
Jelušić, Foto: Printscreen JW player

Lider budvanskog DPS Predrag Jelušić kazao je da je “ovo dan početka izlaska Budve iz višegodišnje blokade”.

“Dan kada su se oni koji su od Budve napravili grad revanšizma i podjela preselili u u opozcione klupe. Carević i Radović od danas nisu predsejdnici Opštine i Skupštine opštine. Smijenjeni su glasovima većine odbornika na današnjoj sjednici parlamenta”, kazao je Jelušić čestitajući vršiocima dužnosti Bulatoviću i Kuč kojima, kako je kazao “neće biti lako da saniraju štetne posljedice produkovane dugotrajnom političkom blokadom”.

Upitan na koji način će novoizabrani moći ući u kancelarije Opštine, Jelušić je kazao da će raditi sve kao i do sada - “po zakonu, proceduri i onako kao govore pozitivni propisi Crne Gore”.

“ Vidjeli ste da ništa nasilno nijesmo uradili, ni jedan dan ni danas. Saslušali smo predsjdnika Skupštine opštine, čuli smo njegovu argumentaciju. Bojimo se da je i ovoga puta preuzeo dozu odgovornosti sprječavajući većinu od 17 odbornika da dođu na svoja radna mjesta. Budite ubijeđeni da ćemo i ubuduće sve korake koje budemo preuzimali raditi, onako kako treba da radi jedna demokratska partija, poštujući Ustav ove zemlje, zakone i procedure. Ništa više i ništa manje od toga. Budite ubijeđeni da imamo dovoljno demokratskog kapaciteta i kondicije da sve ovo završimo na jedan demokratski, civilizovan način, koji podrazumijeva zakon ove države”, kazao je Jelušić.

Nova većina u Skupštini opštine (SO) Budva smijenila je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika SO Budva Krsta Radovića.

Oni su sjednicu na čijem su dnevnom redu bile odluke o razrješenju Carevića (DF) i Radovića (Demokratska Crna Gora), održali u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi.

Za smjenu Carevića i Radovića glasalo je svih 17 odbornika nove većine koju čine odbornici DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Bonus video: