Jovanović: Nova većina neće moći da uđe u zgradu Opštine

Nova većina u Skupštini opštine (SO) Budva smijenila je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika SO Budva Krsta Radovića

8311 pregleda 230 reakcija 19 komentar(a)
Jovanović, Foto: Luka Zeković
Jovanović, Foto: Luka Zeković

Šef kabineta gradonačelnika Budve i funkcioner DF Nikola Jovanović poručio je da nova većina neće moći da u zgradu Opštine i zauzmu fotelje kako su to naumili.

“Mi ćemo biti na svojim radnim mjestima. Mi smo jedina legitimna i legalno uspostavljena vlast. Po članu 3 Ustava Crne Gore se ne može uspostaviti bilo koja vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje, koja se legitimizuje na izborima. Danas nije održana sjednica Skupštine opštine niti je to bilo moguće svim zakonskim i podzakonskim aktima. To što su održali međupartijski skup na lokaciji, koja je hotelski restoran je pravno neobavezujući i pravno neodrživo i ne predstavlja nikakav akt koji oni mogu da donesu. To ima jednaku pravnu snagu kao ona priča kada su se u jednom crnogorskom selu okupili seljani i donijeli odluku da je pokrenut treći svjetski rat. Dakle, to je pravno neobavezujuće, neprimjenjivo i predstavlja ništa. Upozoravam da ta neka nova većina, kako sebe nazivaju, je formirana na korupciji, ona predstavlja lokalni državni udar i pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti. Nikave političke i partijske odluke koje su oni danas donijeli ne mogu uzdrmati vlast, jer ona funkcioniše u punom kapacitetu, i nastaviće da radi u narednim danima. Ako misle da imaju neko pravo, to će pred nadležnim državnim institucijama da dokazuju”, kazao je Jovanović.

Nova većina u Skupštini opštine (SO) Budva smijenila je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika SO Budva Krsta Radovića.

Oni su sjednicu na čijem su dnevnom redu bile odluke o razrješenju Carevića (DF) i Radovića (Demokratska Crna Gora), održali u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi.

Za smjenu Carevića i Radovića glasalo je svih 17 odbornika nove većine koju čine odbornici DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Bonus video: