Carević: Vlast u Budvi nije promijenjena

Nova većina u Skupštini opštine (SO) Budva smijenila je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika SO Budva Krsta Radovića

24147 pregleda 1171 reakcija 46 komentar(a)
Carević, Foto: Screenshot/tv budva
Carević, Foto: Screenshot/tv budva

Gradonačelnik Budve Marko Carević kazao je da u Budvi nije promijenjena vlast.

Nova većina u Skupštini opštine (SO) Budva smijenila je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika SO Budva Krsta Radovića.

Oni su sjednicu na čijem su dnevnom redu bile odluke o razrješenju Carevića (DF) i Radovića (Demokratska Crna Gora), održali u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi.

Za smjenu Carevića i Radovića glasalo je svih 17 odbornika nove većine koju čine odbornici DPS, SD, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

“Ovom prilikom želim da obavijestim javnost da vlast u Budvi nije promijenjena jer nju ne može da mijenja nekolicina odbornika koje je korupcija okupila. Vlast se uspostavlja na izborima, a ne po hotelskim restoranima, partijskim skupovima i daleko od očiju javnosti. Mi smo jedina legitimna vlast u Budvi jer smo izraz volje građana na poslednjim izborima koji su nosioci suvereniteta, a to nikako ne mogu biti oni koji političkom korupcijom žele da je nasilno uspostave. Partijski skup koji su održali u kafiću je pravni i politički nonsens i apsolutno je neobavezujući za legitimne organe Opštine Budve, za državne institucije i sudske instance. Perfrormans koji je danas izveden u TN „Slovenska plaža“ još jednom dokazuje neozbiljnost i beskrupuloznost onih koji su u tome učestvovali. Lično, ovaj propali pokušaj preuzimanja vlasti vidim kao znak nemoći DPS-a i njihovih satelita jer pokušavaju silu na sramotu, nekoliko mjeseci pred izbore, da dođu na vlast ne bi li popravili svoj izborni rezultat. Ovom prilikom im poručujem da im nećemo predati vlast i dozvoliti im da prekroje izbornu volju, kao i da ćemo ih na narednim izborima poništiti ubjedljivije nego 2016. godine. U pogledu inicijativa za moje razrešenje i predsjednika skupštine, ispoštovali smo sve zakonske i podzakonske uslove i jedina legitimna sjednica je ona čiji je nastavak zakazan za 29.jun. Sve ostalo je smiješan pokušaj da se na vlast dođe bez izbora i to prekrajanjem izborne volje političkom korupcijom. Za mene je danas bio redovan radni dan i tako će biti u periodu koji slijedi. Nećemo dozvoliti da se vlast mijenja po hotelima već će se to morati razriješiti na izborima”, naveo je Carević.

Svjestan finansijske dubioze u kojoj se Opština Budva nalazi, kako je dodao, od trenutka nastupanja blokade svih računa "obavio sam više puta telefonski razgovor sa ministrom Radunovićem sa ciljem da se u novonastaloj situaciji organizuje sastanak i pronađe način za rješavanje."

“Imajući u vidu da je danas za mene i sve funkcionere Opštine Budva bio redovan radni dan imao sam sastanak u Vladi Crne Gore. Tema je bilaeventualno pronalaženje modaliteta da se računi Opštine Budva deblokiraju. Na sastanku je bilo riječi i o navodnoj uzurpaciji zemljišta tako da smo raspravljali o obije teme, a sami termin održavanja sastanka je određen od strane potpredsjednika Vlade. Dok se mi trudimo da omogućimo normalno funkcionisanje, vidimo da se DPS bori za fotelje i priliku da nastave da rade sve ono što su bivši funkcioneri radili na štetu naše opštine. To potvrđuje i činjenica da sam inicirao zakazivanje sjednice skupštine po hitnom postupku kako bih odbornike upoznao sa blokadom računa i kako bi donijeli odluku na koji način da izađemo iz problema finansijske blokade. Svi koji su potpisali inicijative za razrešenje se na tu sjednicu nisu pojavili i stavili su jasno do znanja da su njima funkcije preče od svega.Od prvog do poslednjeg dana obavljanja funkcije predsjednika opštine radiću u interesu naših građana. Onima koji su umislili da su danas uspostavili vlast poručujem da nema tog zakona, Ustava ili propisa koji će legalizovati njihovu pravnu i političku brljotinu koju su danas napravili, o čemu će im građani suditi u vremenu koje dolazi. Mi kao jedina legitimna i legalna vlast nastavljamo da radimo u narednom periodu i u korist naših građana, a njih ostavljamo da u svojim političkim zabludama do izbora odbrojavaju svoje poslednje dane. Baklja slobode koju smo, braneći volju građana zapalili u Budvi, uskoro će osvijetliti čitavu Crnu Goru”, zaključio je Carević.

Bonus video: