Opština Tivat demantuje navode Božovića da nezakonito oprašta dugove vladajućim strankama za korišćenje gradske imovine

Božović je dan ranije u saopštenju naveo da je u periodu od 5. avgusta prošle do 12.06.2020. evidentirano devet zaduženja OO DPS Tivat za plaćanje korišćenja multimedijalne sale u zgradi Opštine od strane te partije

492 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Arhiva Vijesti

Iz Sekretarijata za finansije i lokalne javne prihode Opštine Tivat demantovali su danas tvrdnje Gorana Božovića, nosioca istoimene građanske liste za lokalne izbore u Tivtu, da lokalna DPS-SD-HGI uprava tog grada nije naplaćivala dugovanja DPS-u i SD-u vezana za koriščenje opštinske imovine.

Božović je dan ranije u saopštenju naveo da je u periodu od 5. avgusta prošle do 12.06.2020. evidentirano devet zaduženja OO DPS Tivat za plaćanje korišćenja multimedijalne sale u zgradi Opštine od strane te partije, „kao i da ne postoji niti jedna uplata od strane DPS u tom periodu pa sve do 1. juna ove godine.“ Božović je istakao da po tom osnovu DPS Tivta Opštini bez zatezne kamate duguje 2.117,5 eura, ali i da opštinari tvrde da su neplaćena ostala samo četiri posljednjja zadušenja u ukupnom iznosu od 968 eura. Opozicionar je naveo i da je to nezakonito otpisivanje dugova vladajućoj partiji od strane lokalne uprave kojoj prema njegovim podacima, i druga članica vladajuće koalicije – Socijaldemokrate, trenutno za neplaćeno korišenje multimedijalne sale Opštine, duguju 242 eura.

Iz Sekretarijata za finansije i lokalne javne prihode tim su povodom danas saopštli da im je Božovič uputio dva zahtjeva za slobodan pristup informacijama u vezi plaćanja zakupa sale od strane DPS-a, za period od 26.09.2019. do 31.01.2020, odnosno za period od 01.02.2020 do 11.05.2020. godine.

„Kako nam program u kome vršimo administriranje ovih prihoda omogućava pregled uplata i zaduženja samo za određenu kalendarsku godinu, po prvom zahtjevu dana 04.02.2020. god su štampane dvije kartice: jedna se odnosi na kalendarsku 2019 godinu, a druga za kalendarsku 2020 godinu. Po drugom zahtjevu dana 01.06.2020.godine štampana je finansijska kartica sa početnim datumom 01.02.2020. iz koje je izostavljeno početno stanje, a koje je prikazano u kartici koja je dostavljena po prvom zahtjevu iz razloga što se u njoj sagledava stanje od 01.januara. Kad se posmatraju obje kartice zajedno, jasno je da se ne radi o opraštanju dugova. Dakle, Opština Tivat nije otpisala niti dio, niti ma koji iznos dugovanja DPS-u. Opština Tivat ni u kom slučaju ne otpisuje dugovanja i ne „lažira“ dokumenta, a sva dugovanja će biti namirena.“- poručili su iz Sekretarijaza za finasije na čijem je čelu Rajka Jovićević (DPS).

Oni su neplaćenu fakturu SD-a od 12.marta ove godine „gdje se pogrešno navodi „električna energija“ umjesto „multimedijalna sala“ i godina 2019. umjesto 2020“, objasnili „tehničkom greškom prilikom pisanja računa jer u tom trenutku nisu bili podešeni parametri u programu za 2020. godinu, i isti nisu imali uticaja na iznos računa.“.

Bonus video: