ocjena srbijanskog šefa diplomatije

Dačić: Crna Gora zatvaranjem granica samo sebi šteti

Ministar spoljnih poslova Srbije je kazao da vlasti u Podgorici "žele što više da zaoštre situaciju sa Srbijom"

7075 pregleda 49 reakcija 49 komentar(a)
Dačić, Foto: Betaphoto
Dačić, Foto: Betaphoto

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je danas da ne zna da li će zdravstvene institucije Srbije odgovoriti Crnoj Gori kako je došlo do naglog pada broja oboljelih od Kovida-19, koji je Podgorica tražila kako bi otvorila granice sa Srbijom, a da je zatvaranje granica "nepotrebna politizacija već postojećih problema".

On je za TV Prva kazao da vlasti u Podgorici "žele što više da zaoštre situaciju sa Srbijom", a da odluka o zabrani putovanja u Crnu Goru "samo ide na štetu" crnogorskim građanima.

Prema njegovim riječima, predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne može više da računa na glasove Srba i na još jedan dio birača zbog trenutne situacije sa pravoslavljem, a da bi ostao na vlasti "sada mora da okupi anti-srpske aktere".

On je dodao da je ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj protekla tri dana bio u posjeti Bujanovcu i Preševu, da je tamošenje političke lidere Albanaca pripremao za predstojeće izbore, i da je to Srbija dozvolila, s obzirom da je posjeta bila zvanična i najavljena. "Da li možete da zamislite situaciju da ja provedem nekoliko dana u Crnoj Gori i da vodim političke razgovore sa predstavnicima Srba? Ja sada kada bih otišao u crkvu, u Ostrog proglasili bi za političko miješanje. Tu vidite taj licemjeran stav", ocijenio je Dačić.

Preporučujemo za Vas