Bečić: Ako objavite “papirčine” sa privatne ljetnje žurke DPS, ulazite u opasnu zonu krivične odgovornosti

“Dešavanja u Budvi prethodnih nedjelja pokazuju svu beskrupuloznost, antidemokratičnost i brutalnost sistema DPS i njenih jeftinih pomagača", kazao je Bečić

22724 pregleda 321 reakcija 50 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Lider Demokrata Aleksa Bečić upozorio je direktora Službenog lista da ako objavi “papirčine” sa privatne ljetnje žurke DPS, da ulazi u opasnu zonu krivične odgovornosti, te mu poručio da ta partija neće stati dok ne bude adekvatno kažnjen.

“Dešavanja u Budvi prethodnih nedjelja pokazuju svu beskrupuloznost, antidemokratičnost i brutalnost sistema Demokratske partije socijalista i njenih jeftinih pomagača. Oni pokušavaju uspostaviti novi sistem koji karakteriše samo plemenske zajednice. Bitna je matematika i sila, koga briga za Ustav i zakone. Bitno je kupovinom suprotnom Ustavu i demokratiji obezbijediti matematiku, a koga briga za važeće propise”, kazao je Bečić u izjavi dostavljenoj “ Vijestima”.

On je pitao i zašto postoje Ustav i zakoni, ako je "bitna samo matematika sile".

“Ako je tako, znači li onda da mi u Herceg Novom, gdje za razliku od njih imamo matematičku većinu koja je izraz volje gradjana, možemo kad god hoćemo da održimo sjednicu u nekoj kafani, kući ili na livadi, i donesemo odluke kakve nam god padnu na pamet, nevezano za pozitivne propise? Ako je to kako oni kažu, znači li da to da neko od nas poslanika može, na primjer na Bečićkoj plaži, umjesto Slovenske, da sazove sjednicu Skupštine Crne Gore da se malo igramo rasprave i odlučivanja?”, istakao je Bečić .

"Ulazite u opasnu zonu"

“Gospodine direktore Službenog lista, visoki funkcioneru DPS-a, ako objavite nezakonite “papirčine” sa privatne ljetnje žurke DPS-a na Slovenskoj plaži, ulazite u opasnu zonu krivične odgovornosti i nećemo stati dok za to ne budete adekvatno kažnjeni. Gospodo, nemojte da se preigrate u vašem zanosu, gazeći Ustav i zakone, jer je za nas demokratska odbrana Ustava, zakona i izborne volje građana svetinja i prioritet svih prioriteta", zaključio je Bečić.

Bonus video: