Brajović u Pljevljima: Sklad vjera, nacija i kultura najveće bogatstvo Crne Gore

Iz SD-a je saopšteno da je na konvenciji poručeno da su zdravstveni sistem, ali i građani, pokazali izuzetan stepen odgovornosti i spremnosti na borbu protiv epidemije novog korona virusa.

1581 pregleda 109 reakcija 8 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.06.2020. 14:34h

Sklad vjera, nacija i kultura najveće je bogatstvo sekularne, građanske Crne Gore, ocijenjeno je izbornoj konvenciji Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokrata (SD) Pljevalja.

Iz SD-a je saopšteno da je na konvenciji poručeno da su zdravstveni sistem, ali i građani, pokazali izuzetan stepen odgovornosti i spremnosti na borbu protiv epidemije novog korona virusa.

"Pljevlja imaju potencijal i moraju postati najveći industrijski centar Crne Gore", poručeno je sa izborne konvencije, na kojoj su izabrani delegati i kandidati za članove Glavnog odbora za Drugi Kongres partije.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, predsjednik SD-a Ivan Brajović kazao je da Pljevlja na mnogim istorijskim raskrsnicama, u teskim trenucima, nijesu dozvolila da njihov međuvjerski, međunacionalni i međukulturni sklad bude narušen.

“Siguran sam da će tako biti i ovoga puta, kada neki opet pokušavaju da nas dijele po tome kako se zovemo i kako se molimo bogu i da li se uopšte molimo, jer je međuvjerski, međunacionalni i međukulturni sklad najveće bogatstvo Crne Gore, a Pljevlja su po tome uvijek bila prepoznata”, rekao je Brajović.

On je naglasio činjenicu da je rast podrške SD-a nezaustavljiv.

„To pokazuju rezultati u svim lokalnim sredinama gdje smo bilježili i bilježimo konstantan rast podrške birača koji vjeruju u našu ideju građanske i sekularne Crne Gore“, zaključio je Brajović.

Član Predsjedništva SD-a Kenan Hrapović, istakao je da je zdravstveni sistem Crne Gore u borbi protiv epidemije novog korona virusa zabilježio izvanredne rezultate.

“Mi smo pokazali čitavom svijetu da smo spremni za borbu protiv epidemije, da smo spremni da sto duže prolongiramo importaciju virusa u Crnu Goru i da za što kraći period postanemo corona-free država", ocijenio je Hrapović.

On je kazao da se zbog svega toga, predanog i posvećenog rada zdravstvenih radnika, pripadnika policije, vojske, službi zaštite i spašavanja, trgovaca i ostalih, danas se o Crnoj Gori priča u cijelom svijetu.

"Posebno zadovoljstvo za mene, i kao čovjeka i kao ministra zdravlja, jeste što u Pljevljima, mom rodnom gradu, nije registrovan niti jedan slučaj zaraze virusom”, rekao je Hrapović.

Predsjednica OO SD Pljevalja, Nataša Marković, naglasila je da je rukovodstvo partije uvijek imalo sluha za ono što su potrebe građanki i građana Pljevalja.

“Nikad nijesmo bili zapostavljeni, oni su uvijek bili tu da saslušaju sve naše sugestije i pomognu našem gradu koliko god su bili u mogućnosti”, rekla je Marković.

Najbolji pokazatelj toga, smatra ona, jeste činjenica da Pljevlja dobijaju novu opštu bolnicu i novi vrtić, što predstavlja dovoljan argument da ministri iz redova SD-a nijesu zaboravili taj grad.

“Ne smijemo da zaboravimo da Pljevlja imaju potencijal i moraju biti glavni industrijski centar Crne Gore, grad u koji će se, nakon završenih studija, mladi ljudi vraćati da žive i zasnivaju svoje porodice. To je moguće samo uz veću participaciju SD-a u vlasti, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou”, zaključila je Marković.

Bonus video: