Vojinović: Vlast da prestane sa progonom crkve i naroda, besmisleni pozivi na odbranu državnosti

Jedina podjela koja u ovom trenutku postoji, kako tvrdi, jeste na one koji žele naprednu, evropsku Crnu Goru, drugačiju od trenutne, i onu drugu privatnu, zbog koje pljušte svakodnevne kritike i optužbe sa svih relevantnih međunarodnih adresa

2081 pregleda 5 komentar(a)
 Miomir Vojinović, Foto: SNP
 Miomir Vojinović, Foto: SNP

Najnovija privođenja i hapšenja sveštenika dokaz su da ova vlast nastavlja sa gonjenjem crkve, episkopa i vjerujućeg naroda u našoj državi, saopštio je član predsjedništva SNP CG Miomir Vojinović.

"Socijalistička narodna partija poziva vlast da prestane sa izazivanjem podjela u društvu i stvaranjem atmosfere koja izaziva sukobe u Crnoj Gori. Sve vrijeme se i uporno od strane režima ponovo pokreće tema blokovskih podjela, te navodne ugroženosti Crne Gore i njene državnosti", kaže se u saopštenju.

On je kazao da i" danas koristimo priliku da saopštimo da nikada i niko iz naših redova nije sporio državnost i postojanje naše Crne Gore, te da su u tom pravcu besmisleni pozivi DPS-a na navodnu odbranu tih vrijednosti".

Jedina podjela koja u ovom trenutku postoji, kako tvrdi, jeste na one koji žele naprednu, evropsku Crnu Goru, drugačiju od trenutne, i onu drugu privatnu, zbog koje pljušte svakodnevne kritike i optužbe sa svih relevantnih međunarodnih adresa.

"Ujedno, još jednom želimo da upoznamo evropske zvaničnike da u ovakvim uslovima ne možemo očekivati da se građani Crne Gore mogu demokratski izjasniti na predstojećim izborima. Upozoravamo da se naredni izbori moraju održati u uslovima dostojnim države koja želi da bude dio evropske, savremene porodice. U tom pravcu očekujemo i njihovu aktivnu ulogu i pomoć", kaže se u saopštenjuu.

SNP, kako kažu, traži isto što savremena Evropa i zahtijeva: demokratske standarde i vrijednosti, jer duboko vjerujemo da će neka nova, buduća vlast obezbijediti pravnu državu, bolji standard i ljepši i bogatiji život za svakog pojedinca.

"Podsjećamo i ovoga puta da je evropski put konsenzusom prihvaćen kod građana, bez obzira na političke razlike. Sa druge strane, evropski izvještaji duboko opominju i pozivaju na promjene. Upravo iz tih razloga, zato što naši građani duboko vjeruju u Evropsku uniju i naše mjesto u njoj, vjerujemo da naši evropski prijatelji ne mogu i neće tolerisati antidemokratske poteze i ponašanje aktuelne vlasti", kazao je on.

SNP kako su kazali nastavlja sa svojim aktivnostima i obilaskom opštinskih i mjesnih odbora.

"Umjesto podjela, atmosfere obračuna i govora mržnje, mi ćemo i dalje pozivati na mir, očuvanje svetinja naše Crne Gore, kao i spuštanje tenzija koje proizvodi aktuelna vlast. Juče u Tološima, sjutra u Pljevljima, širom naše Crne Gore. Spremni dočekujemo izbore, ukoliko se stvore uslovi za to. Ostajemo sa narodom i uz narod u odbrani istinskih vrijednosti naše države, kao što ćemo vrlo brzo, sa ostatkom opozicije činiti novu parlamentarnu većinu i povesti Crnu Goru nekim novim, boljim putem", kaže se u saopštenju.

Bonus video: