SO Kolašin: Đukiću pomažu sekretar, troje savjetnika i referent

Predsjednik SO, pored savjetnika koji će, između ostalog, “obavljati najsloženije poslove na unapređenju rada Skupštine i funkcionisanja lokalne samouprave“, imaće savjetnike za radna tijela i protokol, kao i za organizaciju i informisanje

1526 pregleda 16 komentar(a)
Milan Đukić, Foto: SO Kolašin
Milan Đukić, Foto: SO Kolašin

Prema novom pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u kolašinskoj službi Skupštine, pored predsjednika Skupštine Opštine Milana Đukića, biće još petoro zaposlenih.

Tim aktom predviđeno je da Đukiću pomažu sekretar Skupštine troje savjetnika i referent.

Predsjednik SO, pored savjetnika koji će, između ostalog, “obavljati najsloženije poslove na unapređenju rada Skupštine i funkcionisanja lokalne samouprave“, imaće savjetnike za radna tijela i protokol, kao i za organizaciju i informisanje.

Kako piše u Pravilniku, uslov za jednog od Đukićevih savjetnika su da je diplomirani menadžer u turizmu, sa najmanje pet godina radnog iskustva. Savjetnik koji će se baviti organizacijom i informisanjem treba da ima VI stepen kvalifikacija, a precizirano je da ima završene osnovne studije finasijskog menedžmenta.

Uslovi za sekretara i trećeg savjetnika su završen Pravni fakultet. Aktuelna kolašinska koalicija je, u odnosu na svoje prethodnike, značajno povećala broj radnih mjesta u opštinskoj administraciji, pa ih je sada više od 100.

Ove godine će za bruto-plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi od novca građana biti potrošeno više od 1,1 milion eura.

Bonus video: