"SVI IMAMO KOLJENO NA VRATU"

Krapović: Svi smo mi Džordž Flojd, ovo što se desilo je volja Đukanovića i njegove kriminalne klike

Krapović je pozvao sve građane da dođu ispred stanice policije, jer se, kako je kazao, danas u Budvi brani demokratija i sloboda Crne Gore

52522 pregleda 1988 reakcija 90 komentar(a)
Krapović, Foto: Vuk Lajović
Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.06.2020. 12:27h

Bivsi gradonačelnik Budve i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da su danas svi Džordž Flojd i da svi imaju koljeno na vratu.

"Ovo danas što se desilo u Budvi volja je jednog čovjeka Mila Đukanovića i njegove kriminalne klike", istakao je Krapović.

On je pozvao sve građane da dođu ispred stanice policije, jer se, kako je kazao, danas u Budvi brani demokratija i sloboda Crne Gore.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da će ovdje poslanici Demokrate ostati ovdje u Budvi da brane član 2 Ustava Crne Gore.

On je pozvao građane da se okupe i međunarodnu zajednicu da reaguje.

"Ovo je nova epizoda antidemokratskog, anticivilizacijskog, antievropskog, antiustavnog pokušaja preuzimanja vlasti nasiljem. Ovom akcijom rukovodi najveći izborni kriminalac u Evropi Milo Đukanović, a sprovode je njegovi jeftini zarobljeni pioni Veselin Veljović i Suzana Pribilović. Sigurni budite, građani Crne Gore da će kad tad odgovarati za ovo što rade", istakao je Bečić.

On je dodao da ovim što se danas dešava u Budvi, Đukanović je ušao u crvenu zonu.

"Pozivam međunarodnu zajednicu da se aktivno uključi dok još ima vremena, jer ako se ovakav način preuzimanja vlast legitimiše, onda je sve dozvoljeno u našoj zemlji. Pitam danas međunarodnu zajednicu jasno i glasno: Mi smo u antidemokratskom ambijentu pobijedili na izborima 2016. godina, za ove cetiri godine smo ekonomski, pravno i moralno oporavili ovu opštinu, i sada nam se pokuđava silom, pendrecima, suzavcima, suprotno Ustavu oteti ta vlast. Pitam međunarodne predstavnike da li se sa ovim saglašavate i da li se onda na ovakav način onda može preuzeti vlast na državnom nivou? Svi poslanici Demokrata su ovdje u Budvi, vidim da se građani očekivano, spontano okupljaju jer se ne mogu pomiriti sa ovakvim pravnim, političkim i suštinskim nasiljem. Dužni smo da branimo član 2 Ustava Crne Gore koji kaže da se ne može uspostaviti, niti priznati vlast koja nije izraz slobodno izražene volje građana", kazao je Bečić.

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savjetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Jedan policajac je danas u Budvi prilikom hapšenja sekretara za investicije Opštine Budva Mladena Mikijelja, primijenio istu tehniku kao i američki policajac Derek Šovin 25. maja prilikom hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu u Sjedinjenima Američkim Državama (SAD).

Policajac je Mikijelju držao koljeno na vratu.

Flojd je preminuo nakon hapšenja, 25. maja u Mineapolisu, nakon intervencije bijelog policajca koji mu je gotovo devet minuta držao koljeno na vratu uprkos povicima da ne može da diše.

Flojdova smrt pokrenula je proteste širom SAD i svijeta.

Preporučujemo za Vas