DPS: Crkva zajedno sa opozicijom hoće da ruši vlast sa ulice

DPS je naveo da je funkcioner Demokratskog fronta i "jedan od uzurpatora budvanske skupštine", Marko Carević, "danas zavapio za litijama, kao poslednjim oružjem u borbi protiv zakona i odluka većine odbornika budvanskog parlamenta".

2800 pregleda 38 reakcija 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) dala je, kako je saopšteno, "punu podršku policiji i svim nadležnim organima koji su u Budvi odbranili zakon i ustavni poredak Crne Gore".

Iz DPS-a su poručili i da oni "koji prijetnjama i zastrašivanjem mirnih građana, sprovode političko nasilje, da je to krivično djelo i da će za to odgovarati".

"Vjerujemo da će i nevladine organizacije, u dogledno vrijeme, prepoznati i osuditi nezakonito ponašanje, upućivanje prijetnji i ugrožavanje života i imovine pojedinih građana Budve. Budva je zaslužila da se okrene svojoj budućnosti, i da od mjesta prepoznatog po vjerskim podjelama, političkim nasilnicima i cirkuzantima, vrati svoj imidž mediteranskog grada i prijestonice crnogorskog turizma", saopšteno je iz DPS-a.

Navode da je funkcioner Demokratskog fronta i "jedan od uzurpatora budvanske skupštine", Marko Carević, "danas zavapio za litijama, kao poslednjim oružjem u borbi protiv zakona i odluka većine odbornika budvanskog parlamenta".

"Ovim je on po ko zna koji put potvrdio, ono što dio izmanipulisanih vjernika ne vidi: da su litije sredstvo rušenja vlasti sa ulice. Upravo onog čina, koji su funkcioneri Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, pokušali da izvedu kada su se oni i članovi njihovih porodica zabarikadirali u zgradi opštine, braneći svoje funkcije, za koje su izgubili legitimitet. Još jedan dokaz političkog angažmana Crkve, koja zajedno sa opozicijom hoće da ruši vlast sa ulice, jeste i današnje prisustvo sveštenih lica pred Opštinom u Budvi, koji su došli "da brane Mitropoliju SPC" davanjem podrške bivšoj opštinskoj vlasti. Među njima je bio i sveštenik Mijajlo Backović, poznat po tome što se hvali kako ne poštuje državne simbole Crne Gore i ne ustaje na himnu. Posebno je u mantiji zablistao Boris Radović, političkim obraćanjem njihovoj rodbini, koji je izgleda bukvalno shvatio Carevićevo nedavno javno proglašenje za vrhovnika i svetovne i duhovne vlasti u Budvi, pa je zavapio da je danas tamo napadnuta Mitropolija. Svakako, ova politička parola sveštenika Radovića, i poistovjećivanje nelegalnih uzurpatora vlasti s Crkvom, dodatno dokazuju spregu SPC, DF i njihovih partnera na projektu rušenja legalne i legitimne vlasti sa ulice. Našao se tu među luzerima za svaki slučaj i Dritan Abazović, uplašen da će mu Srđan Milić preuzeti mjesto na ljestvici DF-satelita", navode iz DPS-a.

Poručili su Bečiću i ostalim pristalicama DF-a "da im je uzaludno obijanje pragova stranih diplomatskih predstavništava, u nadi da će od demokratskih država dobiti podršku za uličarsko ponašanje, političko i fizičko nasilje".

Bonus video: