SNP: Rasformirati NKT, dokazali da su partijsko tijelo

SNP je, kako je saopšteno, uvidio da struka pokriva političke odluke, a isti ti stručnjaci su članovi organa DPS-a i njegovih privjezaka, te im pandemija dođe kao predizborna kampanja, u kojoj bi nastavili svoj lov u mutnom

4303 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Dosadašnji potezi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) pokazuju da su oni, na žalost, političko tijelo, i da svoje odluke baziraju na naredbama Demokratske partije socijalista (DPS), ocijenili su u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

"Upravo iz tih razloga sve ono što plasiraju ovih dana isključivo posmatramo kao sprovođenje naredbi iz štaba vladajućeg režima", kaže se u saopštenju.

SNP dodaje da je NKT donijelo odluku o proglašenju kraja epidemije, da bi odmah uslijedila ispravka o maksimalnom broju prisutnih od 200 ljudi na skupovima.

"Očigledno je da je ova naredba važila samo za one koji učestvuju na litijama, iako svi vrlo dobro znamo da se jedino zakonom mogu ograničiti osnovne ljudske slobode, i da su za vrijeme proslava 21. maja šenlučili, pucali i tukli se između sebe, a sve slušajući “preporuke NKT-a”", kaže se u saopštenju.

Oni tvrde da DPS otvoreno pokušava da iskoristi krizu koja je nastala pandemijom, kako bi ostvarili svoje političke ciljeve.

"Oni planski stvaraju haos, koji će se vjerovatno produbljivati kako se izbori budu približavali. Sjetimo se samo Milutinovih obilazaka mjesnih odbora, Gvozdenovićevih izleta i sastanaka, koji su trebali tako i da se nastave, a da opozicija bude u karantinu, da na sve to ćuti i aminuje. Usput, na taj način pokušavali su bezuspješno da skinu sa dnevnog reda sve afere, skandale, igrajući na kartu navodne pobjede nad virusom i fri destinacije. Politizacija pandemije, u osnovi njihovog programa, jer nemaju ništa da ponude građanima", kaže se u saopštenju.

SNP je, kako je saopšteno, uvidio da struka pokriva političke odluke, a isti ti stručnjaci su članovi organa DPS-a i njegovih privjezaka, te im pandemija dođe kao predizborna kampanja, u kojoj bi nastavili svoj lov u mutnom.

"Zbog svega toga odavno smo tražili da se rasformira ovakvo tijelo. Sada je više nego jasno da je cilj režima da pokušaju izbore dobiti “na brzaka” ali, iskreno vjerujemo da im je Budva dovoljno pokazala gdje su i koliko su slabi u ovom trenutku. Bolje rečeno koliko je narod jak u svojoj namjeri da brani demokratiju i pošalje režim u prošlost. Čim im ne ide kako su planirali putem podjela, prizivaju koronu u pomoć, kako bi putem neustavnih odluka, nasilja, privođenja i hapšenja neistomišljenika zavodili red u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

"SNP raduje poruka naših opozocionih kolega da ideja naše partije dobija na značaju. Što hitniji sastanak opozicije i dogovor o ozbiljnom, zajedničkom, koordinisanom djelovanju najbolji je odgovor na brutalno diktatorsko ponašanje režima na čelu sa Đukanovićem. Građani, virus promjena je u našoj državi i više ga niko i ništa ne može zaustaviti. Dolazi vrijeme bogatije i uspješnije Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: