Demokrate: Igralište u OŠ "25 maj" nalazi se u veoma lošem stanju

Demokrate će, nakon pobjede na izborima, predano raditi na obnovi i izgradnji sportske infrastrukture
53 pregleda 2 komentar(a)
Rožaje Demokrate projekat, Foto: Demokrate
Rožaje Demokrate projekat, Foto: Demokrate
Ažurirano: 17.05.2018. 17:21h

Rožaje, kao i svaki drugi grad, treba da stvara uslove za razvoj sporta i da podstiče mlade generacije da se bave sportom, jer sport nije ništa drugo do jedan zdrav način odrastanja, od čega društvo može imati samo korist, saopštile su Demokrate.

"Kao što vrtića i škola nikada ne može biti previše, tako je sa sportskim terenima i igralištima. Upravo zato, Demokrate će, nakon pobjede na izborima, predano raditi na obnovi i izgradnji sportske infrastrukture. Jedan od projekata odnosi se na obnovu terena u okviru OŠ "25. MAJ”, kazale su Demokrate.

U saopštenju se navodi da se cijelo igralište u okviru Osnovne škole "25 maj" nalazi u veoma lošem stanju.

"Međutim, ono što šalje posebno ružnu sliku jeste zapušten fudbalski teren. Podloga sa vještačkom travom gotovo da i ne postoji. Nemar lokalne samouprave doveo je do toga da je danas polomljena zaštitna ograda oko terena. Osim toga, počupane su mreže sa golova i uništena rasvjeta. Ono što je vidno jeste da drenaža nikada nije kvalitetno odrađena, što za posljedicu ima konstantno natapanje terena. Ovakva slika nekada najbitnijeg rekreaciong prostora u Rožajama je za nas neprihvatljiva. Zato će Demokrate, vođene željom da našim najmlađima pružimo najbolje uslove, na ovom lokalitetu izgraditi balon, koji će omogućiti da se sportske aktivnosti realizuju i tokom zimskog perioda. Pored toga, postavićemo vještačku travu kao podlogu. U okviru ovog kompleksa balona, izgradićemo svlačionice, ali i kafe restoran. Politika Demokrata jeste ulaganje u obrazovanje, u djecu, u budućnost. Zato dođi kući, jer imamo plan za moderan grad", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: