EU o političkoj situaciji u Budvi: Pokazati poštovanje vladavine prava i demokratskih načela

Ovo je treća poruka ove sedmice iz Evropske komisije političkim akterima u Budvi da kroz dijalog nađu rješenje za trenutnu situaciju

10521 pregleda 67 reakcija 15 komentar(a)
Foto: European Union
Foto: European Union

EU je pozdravila dijalog koji je danas počeo između političkih aktera u Budvi, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

"EU pozdravlja pokrenuti dijalog u Budvi i poziva sve političke aktere da pokažu poštovanje vladavine prava i demokratskih načela i da pokažu političku zrelost da sami pronađu održivo rješenje trenutne situacije u Budvi kroz dijalog i međusobno poštovanje", napisala je Pisonero večeras na Twitteru.

Ovo je treća poruka ove sedmice iz Evropske komisije političkim akterima u Budvi da kroz dijalog nađu rješenje za trenutnu situaciju.

Takav poziv su uputile i ambasadorke Velike Britanije Alison Kemp i SAD-a Džudi Rajzing Rajnke, nakon što su izrazile zabrinutost zbog dešavanja u Budvi kada je uhapšeno više od 20 osoba.

Nakon višednevnih tenzija, hapšenja i angažovanja policije da upravnoj inspekciji obezbijedi “sprovođenje zakona”, juče su predsjednik Opštine Budva Marko Carević (Demokratski front), predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović, i njihovi potencijalni v. d. nasljednici, odbornici Vladimir Bulatović (Crnogorska) i Snežana Kuč (DPS) saopštili da počinje dijalog o smirivanju situacije i prevazilaženju tenzija u tom gradu.

U Budvi se danas održao politički dijalog predstavnika parlamentarnih stranaka u zgradi Akademije znanja.

Nakon završetka sastanka niko od učesnika nije želio da da izjavu.

Sljedeći dijalog zakazan je za ponedjeljak u deset sati.

Demokratsku partiju socijalista (DPS) predstavljali su lider te partije u Budvi Predrag Jelušić, poslanik Nikola Divanović i Snežana Kuč, a na sastanku je bio i Vladimir Bulatović lider Crnogorske.

U ime Demokrata prisustvovali su Dragan Krapović i Mijomir Pejović, a u ime Demokratskog fronta Milo Božović i Nikola Jovanović.

Socijaldemokrate zastupaju Petar Ivković i Milena Raičković, Građanski pokret URA Božena Jelušić, a SNP Krsto Rađenović.

Bonus video: