Milanović u ponedjeljak u Crnoj Gori

Hrvatski predsjednik će u Crnu Goru doputovati vojnim brodom u luku Tivat nakon čega će ga Đukanović uz najviše državne počasti dočekati u Rezidenciji na Cetinju

7593 pregleda 444 reakcija 28 komentar(a)
Milanović, Foto: Beta/AP
Milanović, Foto: Beta/AP

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 22. i 23. juna, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Milanović će u Crnu Goru doputovati vojnim brodom u luku Tivat nakon čega će ga Đukanović uz najviše državne počasti dočekati u Rezidenciji na Cetinju.

"Predsjednici država Crne Gore i Hrvatske će nakon tête-à-tête susreta i zvaničnog sastanka uz prisustvo delegacija, dati izjave za javnost. U nastavku prvog dana posjete, predsjednici Đukanović i Milanović posjetiće muzej Kralja Nikole na Cetinju", navodi se u saopštenju.

Drugog dana posjete, dvojica predsjednika će ispred katedrale Sv. Tripuna u Kotoru prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju, nakon čega je planiran radni ručak.

Milanović će se, tokom zvanične posjete našoj zemlji, sastati i sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom Kovid-19.

Bonus video: