URA: Podnijeta krivična prijava protiv direktora Službenog lista

“Više je nego jasno, da je Vujošević svoju partijsku pripadnost stavio iznad Zakona i važne funkcije koju obavlja, zbog čega je svjesno i voljno, po nalogu neovlašćenih lica, kršeći zakonske propise i druge pravne akte, zloupotrebljavajući službeni položaj, dana 19. juna u Službenom listu objavio nepotpisane i nepečatirane odluke o razrješenju jedinog legitimnog i zakonski izabranog rukovodstva Opštine Budva"

7443 pregleda 772 reakcija 41 komentar(a)
Milijana Vukotić - Jelušić, Foto: GP URA
Milijana Vukotić - Jelušić, Foto: GP URA

Sekretarka sekretarijata za lokalnu samoupravu u Opštini Budva, Milijana Vukotić - Jelušić (Građanski pokret URA) danas je sa kolegom Krstom Radovićem, podnijela krivičnu prijavu protiv direktora Službenog lista Momčila Vujoševića, zbog protivzakonitog objavljivanja odluke o razrješenju predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića i predsjednika Skupštine, Krsta Radovića, kao i odluke kojom se ovlašćuju funkcionerka DPS-a Snežana Kuč i funkcioner Crnogorske Vladimir Bulatović da vrše funkcije na koje su nezakonito izabrani, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Javna ustanova Službeni list Crne Gore se, kada je u pitanju objavljivanje propisa Skupštine opštine Budva, držala zakonom propisanih obaveza i u skladu sa istima je i postupala saopštio je direktor Službenog lista, Momčilo Vujošević.

U Građanskom pokretu URA podsjećaju da je Vujošević izvršio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja, iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore, a URA ukazuje da je Vujošević visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS), čiji je bio i predsjednik odborničkog kluba u prethodnom sazivu podgoričke Skupštine.

“Više je nego jasno, da je Vujošević svoju partijsku pripadnost stavio iznad Zakona i važne funkcije koju obavlja, zbog čega je svjesno i voljno, po nalogu neovlašćenih lica, kršeći zakonske propise i druge pravne akte, zloupotrebljavajući službeni položaj, dana 19. juna u Službenom listu objavio nepotpisane i nepečatirane odluke o razrješenju jedinog legitimnog i zakonski izabranog rukovodstva Opštine Budva, kao i nezakonite odluke o imenovanju drugog rukovodstva. Te akte nije donijela legalno izabrana Skupština Opštine Budva, te isti nisu potpisani od strane predsjednika SO Krsta Radovića, već od strane neovlašćenog lica, a iste nisu ovjerene ni važećim pečatom SO Budva. Sve to je učinjeno u cilju sprovođenja i ozakonjenja protivzakonitog djelovanja grupe odbornika/ca u Budvi, zbog čega će direktor Službenog lista morati krivično da odgovara“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

U Građanskom pokretu URA podsjećaju da je sve to učinjeno sa namjerom da se legalno izabrani predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine Opštine proglase za razriješene i da se Bulatović Vladimir iz Budve “proglasi za vršioca funkcija predsjednika Opštine i na taj način izvrši nezakonita smjena legalno izabranih organa vlasti i preuzimanje vlasti političkom korupcijom“.

“Uprkos svemu tome, direktor Službenog lista je objavio nezakonite, nepečatirane i nepotpisane Odluke, čime je grubo kršeći zakonske propise, drsko, bezobzirno, neprofesionalno, politički pristrasno i, uz sve to, perfidno, za korist grupe odbornika predvođene DPS-om, objavio navedene odluke u cilju legalizacije političke i pravne hajdučije, kako bi stvorio uslove da se po nalogu DPS-a, formalno smijene legalno izabrani predstavnici vlasti i uspostavi vlast suprotno članu 2. Ustava Crne Gore, a šta može imati nesagledive posljedice na ustavno-pravni poredak Crne Gore i poštovanje Ustavom zajamčenih sloboda i prava građana Opštine Budva“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: