Demokrate: SDT da odmah preduzme radnje u slučaju Vujoševića

Iz Demokratske Crne Gore navode da je direktor Službenog lista zloupotrijebio službeni položaj

2219 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i sekretaraka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Budva Milijana Vukotić Jelušić podnijeli su juče 19. juna krivičnu prijavu protiv Momčila Vujoševića, direktora Javne ustanove Službeni list Crne Gore, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Vujošević je savjesno i voljno, po nalogu neovlašćenih lica, kršeći zakonske propise i druge pravne akte, zloupotrebljavajući službeni položaj, dana 19.06.2020. godine, u Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi broj 21/2020 protivzakonito objavio Odluku o razrješenju predsjednika opštine Budva, Odluku o razrješenju predsjednika Skupštine opštine Budva i Odluku o ovlašćenju potpredsjednika Opštine za vršenje funkcije predsjednika Opštine, a koje akte nije donijela legalno izabrana Skupština opštine Budva. Takođe, ovi akti nisu potpisani od strane predsjednika SO Budva Krsta Radovića već od strane neovlašćenog lica i niti su ovjereni vežećim pečatom SO Budva, a sve u cilju sprovođenja i ozakonjavanja protivzakonitog djelovanja grupe odbornika u Budvi, sa namjerom da se legalno izabrani predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine proglase za razrješene i da se Bulatović Vladimir iz Budve, proglasi za vršioca funkcija predsjednika opštine i na taj način se izvrši nezakonita smjena legalno izabranih organa vlasti i preuzimanje vlasti političkom korupcijom", navodi se u saopštenju Demokrata.

Vujošević je na ovaj način, kako navode iz te partije, izvršio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore.

"Krsto Radović i Milijana Vukotić Jelušić prijavom zahtijevaju od Specijalnog državnog tužilaštvo da odmah sprovede potrebne radnje i na osnovu ukupno utvrđenog činjeničnog stanja preduzme mjere krivično-pravne odgovornosti prema Vujoševiću", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: