Novoselu plata veća za 190 eura

Objavljivanje imovinskih kartona tivatskih lokalnih javnih funkcionera za prošlu godinu koji su se na sajtu ASK počeli pojavljivati od početka aprila, konkretnim brojkama o visini plata koje su oni sami upisivali, demantovali su tvrdnje Kusovca da lani primanja tivatskih opštinara “nisu porasla uopšte, a pogotovo ne značajno”

3074 pregleda 5 komentar(a)
Ivan Novosel, Foto: Siniša Luković
Ivan Novosel, Foto: Siniša Luković

Imovinski karton predsjednika Skupštine Opštine Tivat Ivana Novosela (DPS), objavljen na sajtu Agencije za spriječavanje korupcije, još je jedna potvrda su su tivatski opštinari iz lokalne DPS-SD-HGI vlasti, sebi lani ipak povećavali plate.

To su prethodno iz administracije gradonačlnika Siniše Kusovca (DPS) odlučno negirali i čak u svojim reagovanjima optuživali “Vijesti“ da pišu neistine i bave se senzacionaliznom.

Objavljivanje imovinskih kartona tivatskih lokalnih javnih funkcionera za prošlu godinu koji su se na sajtu ASK počeli pojavljivati od početka aprila, konkretnim brojkama o visini plata koje su oni sami upisivali, demantovali su tvrdnje Kusovca da lani primanja tivatskih opštinara “nisu porasla uopšte, a pogotovo ne značajno”.

Kako je Novosel upisao u formularu koji je 30. marta dostavio ASK-u, njegova plata lani je od januara do zaključno sa majem, iznosila 1.272 eura. U junu je plata koju predsjednik tivatskog parlementa prima iz budžeta Opštine neznatno porasla na 1.282.eura I takva bila do i zaključno sa novembrom, da bi u decembru Novoselova plata dostigla iznos od 1.462 eura.

Pored plate za posao koji se svodi na održavanje u prosjeku jedne sjednice SO Tivat u dva mjeseca i pripreme za nju, Novosel je lani redovno primao i odborničku nadoknadu koja mu je iznosila po 198 eura u mjesecima kada nije bi bilo sjednica lokalne Skupštine, odnosno po 257 eura u mjesecima kada je lokalni paralment zasijedao.

Počev od februara ove godine, voljom odborničkog kluba DPS koji je u predložio i podržao usvajanje takve odluke, povećani su iznosi odborničkih nadoknada, pa je Novosel prema podacima sa sajta Opštine, u periodu februar, mart, april 2020. pored plate primao i odborničku nadoknadu koja se kretala od 240 do 283 eura mjesečno.

Pored ovih primanja, predsjednik SO Tivat koji za svoj rad svakog mjeseca građane Tivta košta ukupno preko 2.000 eura bruto, ima i plaćen službeni telefon kao i stavljen na 24-satno korišćenje bez ograničenja, službeni opštinski automobil “reno megan”.

Bonus video: