Šaranović: Divanović promoter primitivizma i siledžijstva

"Nijeste valjda pomisli da će politička korupcija, kriminal, fizičko i pravno nasilje pobijediti savremenu, demokratsku i pristojnu Budvu i Crnu Goru?", pita se Šaranović

7464 pregleda 12 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Demokrate
Danilo Šaranović, Foto: Demokrate

Prihvatiti poraz pred argumentacijom, pravnim znanjem i umijećem protivnika jeste čojstvo, ali na zakonitost i demokratiju odgovoriti nasiljem, to se u Crnoj Gori zove kukavičluk, kazao je poslanik Demokrata Danilo Šaranović u odgovoru potpredsjedniku OO DPS Budva Nikoli Divanoviću, koji je između ostalog poručio da će "novoizabrani čelnici od ponedjeljka obavljati svoje djelatnosti".

"Sve to dobija i kvalifikovan oblik ako se nasilje koristi za realizaciju prethodno poraženih i potpuno nezakonitih odluka. Kao što iz kukavičluka nikada neće nastati hrabrost, tako ni iz nasilja nikada neće nastati zakon, a naročito ne vlast u 21. vijeku na tlu Evrope",kaže se u saopštenju. Šaranović dodaje da ovakvo razmišljanje ne stanuje u redovima poslanika Divanovića, a očito ni u njemu lično, jer je poslednjim saopštenjem pokazao da je promoter primitivizma i siledžijstva.

"Prebijanje, lomljenje i hapšenje očigledno su prihvatljivi modeli politike koja je proistekla iz hibridnog autokratskog režima, a iz kojih redova dolazi i Divanović. Otuda gospodin Divanović juriša na svoje komšije i sugrađane, vjerovatno se noseći idejom da će palicama promijeniti njihovu izbornu volju. U tom cilju Divanović, služeći se svojim partijskim "vaspitanjem" šalje kriminalce i na svoje prve komšije", kaže se u saopštenju. Šaranović je dodao da kao što su na svaku pljačku u Budvi odgovorili procesuiranjem DPS kriminalaca, kao što su na svaku opstrukciju rada parlamenta imali civilizovan, zakonit i pristojan pristup bez i jedne ružne riječi upućene bilo kome, ujedno čuvajući Ustav Crne Gore, tako će i na poslednje nasilje DPS-a imati adekvatan odgovor.

"Nijeste valjda pomisli da će politička korupcija, kriminal, fizičko i pravno nasilje pobijediti savremenu, demokratsku i pristojnu Budvu i Crnu Goru?", pita se Šaranović. "Pozivamo međunarodnu zajednicu da odmah reaguje, direktno osudi nasilan pokušaj prekrajanja izborne volje građana i zaustavi udar na temelje demokratije i parlamentarizma. Demokratska Crna Gora biće čuvar izborne volje građana Budve, čuvar Ustava Crne Gore ali i čuvar tekovina savremene Evrope", zaključio je Šaranović.

Bonus video: