Milanović preko Tivta stiže na Cetinje

“Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom COVID-19”, navodi se u saopštenju

12390 pregleda 48 reakcija 31 komentar(a)
Milanović, Foto: Beta/AP
Milanović, Foto: Beta/AP

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović doputovaće danas u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, na poziv predsjednika države Mila Đukanovića.

Milanović će doputovati vojnim brodom u luku Tivat, nakon čega će ga u rezidenciji na Cetinju, uz najviše državne počasti, dočekati Đukanović.

Iz Đukanovićevog kabineta je saopšteno da će nakon sastanka predsjednici dati izjave za javnost, a potom posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju.

Drugog dana posjete, Đukanović i Milanović će ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.

Nakon toga je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje Đukanović.

Milanović će se sastati i sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

“Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom COVID-19”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: