SNP: Veljović da se ostavi dodvoravanja šefu režima, nego da radi po Ustavu i zakonima

"Čovjek čija policija učestvuje u rušenju manastirskih konaka i nelegalnom preuzimanju vlasti u opozicionim opštinama gdje grubo i brutalno demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima, ne može sebi dati za pravo da se bavi ocjenama društvenih procesa u Crnoj Gori, niti mu to pripada", rekli su iz SNP-a

1974 pregleda 2 komentar(a)
SNP logo, Foto: Arhiva Vijesti
SNP logo, Foto: Arhiva Vijesti

Još jedan atak na pravoslavne vjernike, Mitropoliju crnogorsku-primorsku (MCP) i mirne litije koje se organizuju u brojnim gradovima Crne Gore stigao je sa visoke državne adrese, naovdi se u saopštenju Socijalističke narodne partije (SNP).

Oni navode sa se ovog puta direktor policije ostrvio na narod i jedinu kanonski priznatu crkvu upoređujući krsne hodove sa povampirenim četničkim i desničarskim pokretima.

"Da ne znamo ko je Veselin Veljović, zabrinuli bismo se zbog ovakvih kvalifikacija. Međutim, od čovjeka koji je spreman na sve da bi sačuvao poslednji diktatorski režim u ovom dijelu svijeta i koji radi sve osim onoga za šta je plaćen ništa bolje ne možemo očekivati. Čovjek koji naređuje hapšenje građana zbog objava na društvenim mrežama, koji hapsi sveštenike i kažnjava ih drakonskim kaznama dok istovremeno starlete prolaze sa mnogo manjom štetom, čija policija učestvuje u rušenju manastirskih konaka i nelegalnom preuzimanju vlasti u opozicionim opštinama gdje grubo i brutalno demonstrira silu prema političkim neistomišljenicima, ne može sebi dati za pravo da se bavi ocjenama društvenih procesa u Crnoj Gori, niti mu to pripada", rekli su iz SNP-a.

Oni kažu da je nakon gaženja ostataka demokratije prije nekoliko dana u Budvi, crnogorsko društvo „počašćeno“ i izvještajem Fridom Hausa u kojem se ukazuje da su korupcija i nepotizam u Crnoj Gori i dalje rasprostranjeni, te da je Crna Gora, navodno lider u regionu u procesu pristupanja Evropskoj uniji, ocijenjena je kao djelimično slobodna zemlja, a loše ocjene je dobila i zbog Veljovićeve policije, "koja sve više postaje suprotnost onome što bi trebalo da bude policija u savremenom demokratskom društvu".

"SNP Crne Gore poziva Veselina Veljovića da se ostavi dnevne politike, izigravanja istoričara i političara i pokušaja da se dodvori šefu režima i da radi ono što mu pripada po Ustavu i zakonima Crne Gore, a za šta prima platu od naših građana. Umjesto dolivanja ulja na vatru, bilo bi bolje da doprinese smirivanju tenzija u našem društvu i prevazilaženju podjela koje ga tako dugo opterećuju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: