Demos: Režim angažovanjem batinaša pravi generalnu probu za prekrajanje volje građana na državnim izborima

"Ova nova mračna koruptivna operacija potvrđuje da vrh režima ne haje ni za elementarne demokratske procedure, pa su tako na privatnom okupljanju "smijenili" legitimno izabranu vlast"

3296 pregleda 6 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos

Jutrošnja dešavanja u Budvi još jednom su pokazala da korumpirana elita na vlasti ne želi ni minimum političkog dijaloga sa ciljem smirivanja sve riskantnijih tenzija u crnogorskom društvu, saopšteno je iz Demosa.

Iz te partije su dodali da se ispostavilo da su započeti pregovori bili samo simulacija režima, sračunata da se što lakše, na osnovama političke korupcije, preuzmu poluge vlasti.

"Ova nova mračna koruptivna operacija potvrđuje da vrh režima ne haje ni za elementarne demokratske procedure, pa su tako na privatnom okupljanju "smijenili" legitimno izabranu vlast. Nakon toga su, u operaciji na kojoj bi im pozavidjeli i prekaljeni diktatori, angažovali tzv. "privatno obezbjeđenje", a zapravo parapolicijske formacije, da predstavnicima građana zapriječe ulazak u zgradu lokalne opštine, kako bi mogli da neometano nastave sa onim u čemu su zaista najbolji - beskrupuloznom pljačkom građana. Angažovanjem neindetifikovanih batinaša po svemu sudeći su pravili i generalnu probu za prekrajanje izborne volje građana na državnim izborima. Međutim, očito je da se građani polako ali sigurno oslobađaju straha i da više neće dozvoliti ostacima Marovićeve klike da ponovo pljačkaju Budvu", poručili su iz Demosa.

Ta partija je poručila da će nastaviti da pruža bezrezervnu podršku istrajnoj i odlučnoj borbi građana da ne dozvole nasilno prekrajanje njihove legitimne izborne volje.

Poslanici i odbornici Demokratske Crne Gore probili su danas kordon privatnog obezbjeđenja u Skupštini opštine (SO) Budva.

Privatno obezbjeđenje je angažovao lider Crnogorske, Vladimir Bulatović, koga je nedavno za vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva izabrala većina od 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Bonus video: