DPS Nikšić: Ljekari pristali da budu izmanipulisani, odlaskom na litiju bacili ljagu na svoju profesiju

"To je njihov izbor i nečija želja da cirkusanja po našim ulicama dobiju neko umivenije lice, da se prikriju glavni organizatori i predvodnici. Ali ovim činom bacili su ljagu na svoju profesiju, ne iz razloga što su pošli za onima koji atakuju na državu u kojoj ljekari predstavljaju jedan od najbitnijih segmenata, nego što su se oglušili o mjere NKT-a", kazali su iz DPS-a Nikšić

29532 pregleda 1336 reakcija 69 komentar(a)
OO DPS Nikšić logo, Foto: OO DPS Nikšić
OO DPS Nikšić logo, Foto: OO DPS Nikšić

Sinoćnja litija u Nikšiću donijela je nešto što je vjerujemo većini građana Crne Gore djelovalo nemoguće i nevjerovatno, 26 ljekara dobrovoljno je pristalo da bude paravan za one koji su prošle nedjelje predvodili litije u Nikšiću, a to su opozicioni lideri i pojedinci sa bogatim kriminalnim dosijeima, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (OO DPS) iz Nikšića.

"To je njihov izbor i nečija želja da cirkusanja po našim ulicama dobiju neko umivenije lice, da se prikriju glavni organizatori i predvodnici. Ali ovim činom bacili su ljagu na svoju profesiju, ne iz razloga što su pošli za onima koji atakuju na državu u kojoj ljekari predstavljaju jedan od najbitnijih segmenata, nego što su se oglušili o mjere NKT-a o zaštiti zdravlja građana Crne Gore" kazali su u saopštenju.

Navode da su ljekari u grupi, bez maski, ne poštujući ni svoje ni zdravlje svih Nikšićana nijesu ispoštovali mjere i preporuke struke, svojih kolega, koji "ulažu nadljudske napore kako bi zaštitili zdravlje građana Crne Gore."

"Pristali su ovi ljudi da budu izmanipulisani, a što je gore pristali su da struku pogaze zarad nekih drugih ciljeva. No, na sreću svih nas mnogo više je ljekara u našoj zemlji koji danonoćno pokazuju i dokazuju činjenicu da da bi bio dobar zdravstveni radnik potrebno je osim fakulteta i Hipokratove zakletve imati još nešto, a to je da si u svakom momentu i u svakoj situaciji prije svega ljekar, tj. onaj koji brine o zdravlju naroda kome pripadaš", zaključili su iz OO DPS Nikšić.

Bonus video: