DPS: Bečić, Krapović i Radović organizatori nemira u Opštini Budva i direktno odgovorni za posljedice

"Svjestan da je parlamentarnu utakmicu odavno izgubio, bez partije, asimilovane od strane Demokratskog fronta (DF), očajni Bečić je krenuo u posljednji juriš, gdje ne bira ni način ni sredstva kako bi se dokopao vlasti koja mu ne pripada u Budvi", ističe se u saopštenju DPS

11340 pregleda 32 reakcija 28 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je danas da su predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, potpredsjednik te partije i odbornik u Skupštini opštine (SO) Budva Dragan Krapović i predsjednik SO Budva Krsto Radović organizatori nemira u Opštini Budva i direktno odgovorni za posljedice.

Poslanici i odbornici Demokratske Crne Gore probili su danas kordon privatnog obezbjeđenja u Skupštini opštine (SO) Budva.

Privatno obezbjeđenje je angažovao lider Crnogorske, Vladimir Bulatović, koga je nedavno za vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva izabrala većina od 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

"Ukoliko je postojala dilema kod bilo kojeg građanina Budve i Crne Gore, sada je više nema. Politički gubitnici Dragan Krapović, Aleksa Bečić i Krsto Radović su direktni organizatori i nalogodavci nemira i nasilništva u Opštini Budva. Svjestan da je parlamentarnu utakmicu odavno izgubio, bez partije, asimilovane od strane Demokratskog fronta (DF), očajni Bečić je krenuo u posljednji juriš, gdje ne bira ni način ni sredstva kako bi se dokopao vlasti koja mu ne pripada u Budvi", ističe se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da je operaciju ulaska u zgradu Opštine kroz prozore, fizički napad na obezbjeđenje, naredio dok se odvijao dijalog političkih aktera u Budvi.

"Što dodatno svjedoči o demokratičnosti, ali i građanskoj kulturi ove grupe. Retrogradni ratnohuškački govori, koje su Bečićevi nejaki jurišnici, slušali u SNP-u Sloba Miloševića, neće naći poklonike u današnjoj savremenoj Crnoj Gori", poručili su iz DPS.

Oni pozivaju nadležne institucije da očuvaju javni red i mir u Budvi.

"A vinovnike ovog divljaštva, hajdučije i progona političkih neistomišljenika, da se zaustave u svojim hazarderskim naumima. Dovoljno su se danas obrukali pred građanima Budve i cijelom crnogorskom i međunarodnom javnošću. I na kraju, iako nam je jasno da su se uplašili od posljedica svojih nepromišljenih postupaka, za sve potencijalne incidente koji bi mogli da se dogode ispred i u zgradi Opštine, kao direktne krivce imenujemo: Aleksu Bečića, Dragana Krapovića i Krsta Radovića", rekli su iz DPS.

Bonus video: