DPS Berane podnio prigovore OIK-u

Koalicija „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“ navodi da očekuje da će OIK uvažiti njihove prigovore i ponoviti glasanje na ovim biračkim mjestima
59 pregleda 16 komentar(a)
Berane izbori, Foto: Zoran Đurić
Berane izbori, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.02.2018. 09:53h

Koalicija „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“ podnijela je Opštinskoj izbornoj komisiji prigovore na preliminarne rezultate lokalnih izbora, održanih 4. februara.

"Prigovori se, pored ostalog, odnose na biračko mjesto 21 (Zagorje), gdje je naša komisija utvrdila da u biračkom materijalu nema koverte sa glasačkim listićima Demokrata; na biračkom mjestu 13 (Mašte) jedan glasač je glasao na osnovu potvrde MUP-a iako nije bio upisan u birački spisak; na biračkom mjestu 51 (Pešca I) u biračkom spisku (knjizi) za glasanje putem pisma za više osoba koje su glasale potpisana su druga lica; na biračkom mjestu 27 (Mezgale) komisija biračkog odbora prilikom glasanja putem pisma nije isto evidentirala u knjizi, a ni konstatovala u zapisniku iako je bilo takvih birača; na biračkom mjestu 48 ( Novo naselje I) u knjizi birača koji su glasali putem pisma utvrđeno je 13 potpisa birača, a u zapisniku je birački odbor konstatovao da je bilo 14 birača koji su glasali izvan biračkog mjesta. Na desetak biračkih mjesta utvrdili smo da među nevažećim listićima postoje oni koji moraju biti važeći, i svi pripadaju našoj koaliciji", navode iz koalicije.

Koalicija „Berane pobjeđuje – Milo Đukanović – DPS, SD, BS“ navodi da očekuje da će OIK uvažiti njihove prigovore i ponoviti glasanje na ovim biračkim mjestima.

Bonus video: