Demokrate: Za Nikolića primjena sile, batinjanje i angažovanje policije prihvatljiv okvir ponašanja vlasti

"Pokušaj uspostavljanja vlasti koja nije proistekla iz slobodne volje građana izražene na demokratskim izborima, po svim civilizacijskim i međunarodnim standardima predstavlja klasični državni udar"

6562 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da je za poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Andriju Nikolića "primjena sile, batinanje građana i angažovanje do zuba naoružanih policijskih i parapolicijskih formacija" prihvatljiv okvir ponašanja vlasti.

"Za pravni sistem koji funkcioniše u vlasti koju promoviše Nikolić, falsifikovanje pečata i zloupotreba djelovodnika je uobičajna pojava, pa nas i ne čudi što svaka javno izgovorena riječ Nikolića izgleda čudno i bez ikakvog uporišta u realnosti", navodi se u saopštenju.

Nikolić je ranije danas kazao da "svi napori koje DPS ulaže u normalizaciju funkcionisanja opštine Budva sadrže civilizovan odnos prema političkoj konkurenciji i odlučnost da se ispoštuju osnovni standardi demokratije".

"Tako Nikolić prijeti krivičnim prijavama zbog poštovanja Ustava i zakona Crne Gore, a sa druge strane opravdava do sada neviđeni kriminal, siledžijstvo, nasilje, protivustavno i anticivilizacijsko djelovanje. Pokušaj uspostavljanja vlasti koja nije proistekla iz slobodne volje građana izražene na demokratskim izborima, po svim civilizacijskim i međunarodnim standardima predstavlja klasični državni udar. Ako Nikolić ne vjeruje u ovu definiciju, preporučujemo mu da pita svog šefa Đukanovića, inače jednog od najboljih đaka u školi Vuka i Voje gdje se sa posebnom pažnjom izučava nasilje, ali i udari svih vrsta, između ostalog i državni", navode Demokrate.

Dodaju da nemaju namjeru "da politici i političarima koji i likom i djelima zastupaju prošlost, objašnjavamo šta je to vladavina prava i demokratija, imajući u vidu da su to za njih potpuno nepoznati pojmovi".

"Ali čvrsto obećavamo da njihova diktatura neće pobijediti slobodnu volju građana, mir i evropski put Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: