Crnogorska: Dostavićemo neophodnu dokumentaciju nadležnim organima, neće nas spriječiti da svoj posao obavljamo časno

"Cilj nam je da spriječimo da se preko firmi povezanih sa Carevićem iznosi novac građana Budve, kako bi se bogatio on i njemu bliske osobe i političke strukture. Cilj nam je da oni koji kradu idu u zatvor. Da se oni koji pljačkaju ne pretvaraju da su žrtve" navodi se u saopštenju

2259 pregleda 12 komentar(a)
Logo, Foto: Crnogorska
Logo, Foto: Crnogorska

Opstrukcija koja se pokušava dogoditi u Opštini Budva smišljen je potez smijenjene vlasti u toj opštini, sa ciljem da se prikriju sve zloupotrebe koje je prvi čovjek te političke skupine Marko Carević, sa saradnicima, učinio za vrijeme trajanja svog mandata kazali su u iz Crnogorske.

U saopštenju se navodi da odbijanje sekretara da izvršavaju svoje zakonske obaveze može biti tumačeno samo kao pokušaj da se prikrije dokumentacija koja svjedoči o zloupotrebama i potencijalnim krivičnim djelima, te da će novoformirana većina i novo rukovodstvo Opštine Budva dostaviti svu neophodnu dokumentaciju koja je u njihovom posjedu nadležnim organima.

"Bojimo se samo da su upadi u zgradu Opštine, vandalsko ponašanje i divljanje, bili samo paravan za uništavanje materijalnih dokaza za procese koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom i drugim organima Crne Gore. Cilj nam je da spriječimo da se preko firmi povezanih sa Carevićem iznosi novac građana Budve, kako bi se bogatio on i njemu bliske osobe i političke strukture. Cilj nam je da se suzbije, a ne da se podržava zloupotreba državnih i lokalnih resursa, poput Krimovice. Cilj nam je da suštinski, a ne deklarativno, branimo lokalni Budžet i javno dobro, poput plaže Ploče. Cilj nam je da oni koji kradu idu u zatvor. Da se oni koji pljačkaju ne pretvaraju da su žrtve. Da oni koji imaju i promovišu selektivan pristup pravdi ne sjednu u funkcionerske fotelje i onda dijele lekcije poštenim građanima Budve, ko đe treba da bude i kako da se ponaša", kažu iz Crnogorske.

Kazali su da je, što se njih tiče, zakon isti za sve i da su svi jednaki pred zakonom.

"Tako smo radili do sad, tako ćemo raditi i od sad. Niko nas neće spriječiti da obavljamo svoj posao časno, pošteno i u skladu sa zakonom. A oni koji imaju šta da kriju, i koji imaju razlog da vrše upade u opštinske prostorije, neka budu sigurni da im nećemo omogućiti da se skriju od zakona", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: