DPS: Dokazalo se da je DF glavni organizator svih protesta

"Dajemo punu podršku nadležnim organima da osiguraju red i mir za sve građane Crne Gore", saopšteno je iz DPS-a

3622 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Jučerašnji događaji dokazali su da je Demokratski front glavni organizator svih protestnih okupljanja u Crnoj Gori, ocijenili su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Budvanska antidržavna pobuna, organizovana i predvođena lokalnim funkcionerima bivše koalicije i opozicionim poslanicima DF i njihovog satelita Demokrata, uz blagoslov SPC, još jednom pokazuje očajnu poziciju u kojoj se nalazi ova dezorijentisana grupa, svega dva mjeseca pred parlamentarne izbore. Jučerašnji događaji dokazuju, ono što je jasno od početka: Demokratski front je glavni organizator svih protestnih okupljanja u Crnoj Gori. Pokazali su ovih dana u Budvi kakvu su ponižavajuću i bijednu ulogu dodijelili Bečićevim provokatorima, koje su sveli na sitne ulične huligane, čiji je krajnji domet uskakanje kroz prozore i histerično zapomaganje pred kamerama. Izbor ove grupe gubitnika, da kampanju započnu rušenjem institucija, nasrtajima na čuvare reda i mira, paljenjem kontejnera, bacanjem kamenica na građane i policajce, dokaz je bezizlaznog položaja u koji su sebe doveli nakon četiri godine tumaranja i destrukcije, bez plana i programa, igrajući po anticrnogorskim notama", saopšteno je iz DPS-a.

"O očajnoj poziciji Demokratskog fronta i njihovih satelita, svjedoči i njihova tako očigledna namjera da isprovociraju sopstveno hapšenje, i na taj način pokušaju da podignu rejting među svojim pristalicama. Zato su juče pokušali da sami sebe uhapse u nekoliko crnogorskih gradova, ne bi li u nastavku kampanje na tome gradili svoju političku platformu. Grupa gubitnika spremna je da, zbog svojih sebičnih interesa, zapali Crnu Goru, ne prezajući da u taj prljavi posao gurnu ne samo pristalice, već i svoje najbliže rođake, kumove, prijatelje, ugrožavajući stabilnost države i uznemiravajući građane širom Crne Gore", dodaje se u saopštenju.

Iz DPS-a su pozvali grupe, kako su kazali, "izmanipulisanih građana", da u pravom svjetlu sagledaju ulogu "koju su svjesno ili nesvjesno preuzeli, dovodeći sebe u položaj žrtava beskrupuloznih političkih gubitnika".

"Ovim putem, dajemo punu podršku nadležnim organima da osiguraju red i mir za sve građane Crne Gore. I da svaki pokušaj političkog profitiranja na ugrožavanju temeljnih vrijednosti crnogorskog društva bude kažnjen od strane institucija. Sigurni smo da će građani znati kako da se 30. avgusta odrede prema ovim događajima, i pošalju u prošlost sve političke palikuće", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: