Leković: Neće Raičević određivati ko u Baru može da govori

"U 21. vijeku izričito tražiti zabranu iznošenja javne riječi mogu samo diktatorski vlastodršci", kazao je odbornik Demokrata

7298 pregleda 43 reakcija 0 komentar(a)
Leković, Foto: Demokrate
Leković, Foto: Demokrate

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, na kraju današnjeg zasijedanja lokalnog parlamenta od predsjednika SO Bar je izričito zatražio da ubuduće zabrani da pojedini odbornici izlaganja svojih kolega objavljuju na društvenim mrežama, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Da je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, sklon uređivanju medijske scene, sukobu sa novinarima i upućivanju dopisa upozorenja medijskim kućama, znali smo, ali da će zahtjevati da se cenzuriše javna riječ, odnosno skupštinsko izlaganje odbornika, nijesmo mogli ni da pretpostavimo", kazao je Momčilo Leković, odbornik Demokrata u SO Bar.

U 21. vijeku izričito tražiti zabranu iznošenja javne riječi mogu samo diktatorski vlastodršci koji bi, ne trpeći kritiku, po svaku cijenu da "spriječe da se istina čuje i vidi kao u slučaju današnjeg izlaganja odbornika Tufegdžića", dodao je Leković.

"Pitamo Raičevića šta je to u izlaganju kolege Tufegdžića bilo sporno pa da zahtjeva hitnu cenzuru ovog video snimka? Da li mu je zasmetala istina i činjenica da smo govorili o klasičnoj diskriminaciji odbornika opozicije po više osnova ili mu je zasmetala istina o dešavanjima u Budvi? Da li mu je zasmetalo i to što je video već odgledalo preko 15 hiljada građana pri čemu je „njegov“ Strateški plan koji je donijet nakon pune dvije godine mandata i uz prekoračenje rokova pao potpuno u drugi plan? Da li mu smeta strmoglavi pad rejtinga partije kojoj pripada, cijepanje članskih karata i otvoreno nezadovoljstvo simpatizera i nekadašnjih podržavalaca", kazao je Leković.

On je ocijenio da Raičević želi "totalni medijski mrak". "Za opoziciju mrak, a za njega privatne agencije kojima plaća na desetine hiljada eura opštinskog novca za svoju ličnu promociju kao i promociju partije kojoj pripada".

"Hvaliti se radio-prenosima skupštinskih zasijedanja mogu samo nesavremeni i nemoderni predsjednici opština koji godinama sprječavaju otvaranje lokalne opštinske televizije, plašeći se upravo ovih stvari, da se riječ istine pronese našim gradom. Neće ti, Raičeviću, to poći za rukom. Nećeš ti ograničavati slobodu u ovom gradu, nećeš ni odbornicima, ali ni građanima, to ti Demokrate poručuju", zaključio je Leković.

Bonus video: