"Država pokazala snagu da osujeti svaki vandalski čin"

OO DPS Nikšić: Sinoć u Nikšiću pokušan udar na institucije u režiji opozicije

Oni su dodali "ako nekom nije bilo jasno do juče, a od juče sigurno jeste, da ko god podržava dešavanja u Budvi i njihove replike u ostalim gradovima, podržava nasilje, vandalizam i bespravni poredak"

9677 pregleda 32 reakcija 31 komentar(a)
OO DPS Nikšić, Foto: OO DPS Nikšić
OO DPS Nikšić, Foto: OO DPS Nikšić

Opštinski odbor (OO) Demokratske partije (DPS) u Nikšiću je saopštio da je sinoć u Nikšiću pokušan udar na državne i lokalne institucije u "režiji opozicionih partija i njima bliskih kriminalnih grupa".

"Država Crna Gora, još jednom je pokazala snagu i odlučnu namjeru da se svaki vandalski čin osujeti. Sigurno je sada da ne postoji nijedan slobodoumni i zdravomisleći Nikšićanin, koji nije vidio šta je pozadina svih agresivnih ataka. Više od pola godine država se suprotstavlja onima koji hoće da uruše njene institucije, nasilno dođu na vlast i utru sve što je crnogorsko", navodi se u saopštenju.

Oni su dodali "ako nekom nije bilo jasno do juče, a od juče sigurno jeste, da ko god podržava dešavanja u Budvi i njihove replike u ostalim gradovima, podržava nasilje, vandalizam i bespravni poredak".

"Vjerujemo u državu Crnu Goru, njene institucije i adekvatan odgovor na sve nasrtaje na Ustav, zakone i integritet svakog pojedinca. Takođe, ubijeđeni smo da će svi građani koji su i u jednom momentu možda pomislili da brane neke više ciljeve, shvatiti da su sredstvo za manipulaciju, dolazak na vlast nedemokratskim putem i ostvarenje velikosrpskih interesa. Na kraju poručujemo svima koji misle da su iznad zakona i pravnog poredka države i koji nasilno hoće ući u institucije, da je izborna utakmica zakazana za 30. avgust, pa svoju hrabrost neka iskale na glasačkim listićima", zaključuje se u saoptenju OO DPS Nikšić.