DEMOS: NKT otvoreno mutirao u izvršni politički organ

"Na žalost, ovakvim ofiranjem političke pristrasnosti se došlo do neprijatnog i zabrinjavajućeg zaključka da je to tijelo izgubilo kredibilitet", navodi se u saopštenju

2342 pregleda 15 komentar(a)
Demos, logo, Foto: Demos
Demos, logo, Foto: Demos

Ako su do sad postojale sumnje u stručnu neautonomnost Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) njihovim saopštenjem od 25.6. 2020. u kojem zauzimaju politički stav o djelovanju policije definitivno se potvrđuje njihova mutacija od stručnog tijela u izvršni politički organ, saopštili su danas iz Demosa.

"Na žalost, ovakvim ofiranjem političke pristrasnosti se došlo do neprijatnog i zabrinjavajućeg zaključka da je to tijelo izgubilo kredibilitet, zbog čega se njegovim saopštenjima i preporukama više ne može vjerovati", navodi se u saopštenju.

Kazali su da ovaj potez može dovesti do gubitka povjerenje javnosti u NKT.

"Zbog neprofesionalnog postupanja, otvaraju se ozbiljne sumnje da je NKT instrumentalizovan, odnosno da je pod sjenkama političkog uticaja vladajuće elite. Ovaj potez nažalost može dovesti do gubitka povjerenja javnosti, koje je od suštinskog značaja za borbu protiv opasne zarazne bolesti", zaključuje se u saopštenju Demosa.

Bonus video: