Nišavić: NKT gazi struku, a ne ljekari

On dodaje da su skandalozne su i izjave pojedinih predsjednika opština, koji pozivaju građane da se ne liječe kod ljekara koji podržavaju svoju Crkvu i narod

12153 pregleda 291 reakcija 24 komentar(a)
Nišavić, Foto: SNP
Nišavić, Foto: SNP

NKT se ovih dana bavi političarenjem i zbog toga, očigledno, ne stižu da se bave problemom širenja koronavirusa, što dokazuju i njihovi poslednji istupi koji su plod političkog pritiska, smatra predsjednik OO SNP Bijelo Polje dr Radosav Rašo Nišavić.

On je kazao da je sramotno, i za svaku osudu da sebi daju za pravo da kritikuju istupe ljekara te da to nazivaju grubim gaženjem struke i Hipokratove zakletve.

"Otvoreno gaženje struke je ono što možemo ovih dana čuti od predstavnika ovog tijela", smatra on.

On dodaje da su skandalozne su i izjave pojedinih predsjednika opština, koji pozivaju građane da se ne liječe kod ljekara koji podržavaju svoju Crkvu i narod.

"Koristim priliku da mu poručim da ukoliko se nastavi ovakva pogubna i tragična zvanična politika prema zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori i u stvarnosti neće imati ko da liječi ni njega ni njemu slične, iako njemu, očigledno sa ovakvim shvatanjima lijeka nema. Ljekari su heroji, u ovakvim uslovima i sa mizernim platama odgovaraju najsloženijim izazovima, kojima su izloženi", kaže se u saopštenju.

On objašnjava da više od 30 godina svojim profesionalnim odnosom prema struci i pacijentima ponosno nosi bijeli mantil.

"U tom pravcu sam bespogovorno ispoštovao sve dosadašnje preporuke struke, koje se tiču virusa i realne opasnosti koju nosi sa sobom. Ali zato, sa tim istim ponosom ističem da sam bio i biću na svim skupovima, litijama i mirnim okupljanjima na koje me pozove Crkva, jer je to moja obaveza i kao čovjeka koji voli Crnu Goru i duboko poštuje njenu istoriju"m kaže se u saopštenju.

"Sa velikom dozom indignacije odbacujem paušalne ocjene da pripadam neodgovornoj grupi ljekara koja, navodno, radi nešto protiv i na štetu svoje države. Ostajem privržen struci, Hipokratovoj zakletvi, kao što ostajem poštovalac istorije, kulture i tradicije Njegoševske Crne Gore" kaže se u saopštenju.

Bonus video: