"Da imamo kredibilnog ministra zdravlja, KAO ŠTO NEMAMO hitno bih ga pozvala da reaguje"

Demokrate: Tri decenije političari se iživljavaju nad ljekarima i medicinarima

"Neznavene, primitivne i neistinite izjave poput one g. Grbovića koji poziva građane na stigmatizaciju i linč ljekara - pokazale koliko štete jedan limitiran čovjek može da izazove ne samo po zdravlje građana"

3833 pregleda 6 komentar(a)
Valentina Minić, Foto: Demokratska Crna Gora
Valentina Minić, Foto: Demokratska Crna Gora

"Svjedoci smo, ne samo ovih dana već pune tri decenije, jednog brutalnog ugnjetavanja i iživljavaja političara nad medicinskom strukom, naukom, ljekarima i medicinskim osobljem", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na izjavu predsjednika opštine Nikšić, Veselina Grbovića da pojedini nikšićki ljekari da ne služe na čast ljekarskoj profesiji.

"Sada su im se u tome pridružili i neodgovorni pojedinici čije je ponašanje sve, samo ne civilizovano i dostojno uniforme koju nose. Upravo su neznavene, primitivne i neistinite izjave poput one g. Grbovića koji poziva građane na stigmatizaciju i linč ljekara - pokazale koliko štete jedan limitiran čovjek može da izazove ne samo po zdravlje građana (koje poziva da se u doba epidemije ne liječe), već i prema samoj bezbijednosti doktora koji su kao prosvećeni i dostojanstveni postali žrtva jednog organizovanog huliganskog lanca čiji je šef Grbović, administrator Ašanin, izvršioci ulični kriminalci a za medijsku manipulaciju bila su zadužena nesavjesna lica koja su nosila policijske uniforme", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore koje potpisuje Valentina Minić.

Ona dodaje da je bila neophodna reakcija ministra zdravlja. "Da imamo kredibilnog ministra zdravlja, kao što nemamo, hitno bih ga pozvala da reaguje na ove opasne i primitivne izjave gradonačelnika Nikšića, ali pošto se g. "Luj Viton" više pozicionirao kao modni guru, vjerujem da je zauzet nekim fensi šopingom, ili nabavkom profesionalnih medicinskih maski za kućne žurke jer se novi talas epidemije najavljuje. Ako je vjerovati očima – pored pranja ruku, nošenja maske i distance jedna od prvih mjera za suzbijanje epidemije koju je NKT donijelo je osuđivanje prebijenih građana zbog pozivanja nekih bezimenih ljudi u uniformama da se legitimišu", saopštile su Demokrate.

Dodaje se da zabrinuti građani znaju da svaki policijac koji ih bije mora imati ime i prezime na uniformi, da bi u slučaju lomljena kičme, kostiju i nanošenja teških tjelesnih povreda znali koga da tuže.

"Tako sada, građani ne znaju ko ih je prebijao, ne znaju imena lica u uniformama koja su bacila hemikalije na budvansku djecu, moj kolega poslanik Danilo Šaranović i ja, ne znamo ko nas je gurao kroz staklo, Momo Koprivica ne zna ko ga je zasuo hemiskim sredstvom iza leđa dok je mirno stajao ne pružajući otpor, samo časni Dragan Krapović zna po čijem je nalogu bio uhapšen", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su pozvali specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da ispita slučaj iz Nikšića. "S obzirom da se ovih dana SDT bavi saobraćanim prekršajima i mjerenjem minutaže replika u lokalnom parlamentu SO Budve, ovim putem pozivam g. Katnića da se preseli malo u Nikšić i ispita organizovanu kriminalnu grupu u čijioj je akciji uvaženi doktor, specijalista otorinolaringolije - Marko Mitrović zadobio teške tjelesne povrede, poznati hirurg optužen da odbija pružanje ljekarske pomoći, a svi građani pozvani da se liječe kod Grbovića i linčuju doktorsku gospodu koja je optužena da ne poštuje Hipokratovu zakletvu i svoju profesiju. Vjerujem da direktor Ašanin koji je van smjene bio zadužen za administraciju ima sve uredno postavljene dijagnoze, pa će Vam obajsniti da ono što oči vide u video zapisima nije tačno - jer se slika formira u mozgu, a ono što čujemo je samo proizvod smetnji u probušenoj bubnoj opni", navodi se u saopštenju.

Demokrate su pozvale da se građani ne biju na ulicama. "Dok se ovaj i slučaj osude nikšićkih ljekara zbog prava na slobodu govora i mišljena ne riješi, pozivam sve primitivne političare, kriminalace, huligane i „ja sam ja“ nasilnike da ne biju intelektualnu gospodu po ulicama, već da otvore knjige zarad svoje budućnosti, jer knjiga je, a ne batina iz raja izasla. Nadležne pozivam da ljekarima (zbog organizovane kriminalne hajke iz DPS štabova), hitno dodijele status službenog lica jer moć leži u znanju a ne u:„nej' ga danas voj uć'“ pendreku".