Ljekari, funkcioneri Demokrata, osudili napad na Mitrovića

"Duboko smo razočarani što su iz ovog nasilničkog i huliganskog događaja, uprkos video zapisima, proistekle neistinite tvrdnje službenika policije, v.d. direktora bolnice i gradonačelnika Nikšića"

4035 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demorkatska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demorkatska Crna Gora

Ljekari, funkcioneri Demokratske Crne Gore osudili su napada na predsjednika Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Nikšiću, doktora Marka Mitrovića.

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuju Albin Ćeman, Valentina Minić, Tamara Vujović, Borislav Đurišić, Milija Mimović, Anđela Bečić, Nenad Sekulić i Goran Jovanović. osuđuju i "pasivno držanje policije koja je tom prilikom stajala upravo do mjesta ovog varvarskog čina".

"Duboko smo razočarani što su iz ovog nasilničkog i huliganskog događaja, uprkos video zapisima, proistekle neistinite tvrdnje službenika policije, v.d. direktora bolnice, Ašanina i gradonačelnika Nikšića, Grbovića, koji su, umjesto osude huligana zbog prebijanja ljekara, prvo pokušali da optuže još jednog uglednog nikšićkog hirurga da nije želio pružiti medicinsku pomoć policajcima". Potpisnici saopštenja pitali su Ašanina dali zapitao "ko je zvjerski napao ljekara one bolnice, čiji ste vi v.d. direktora?"

"Da li ćete ipak smoći snage da osudite taj gnusni čin čija je žrtva, Vaš kolega, dr Mitrović? Da li ćete dozvoliti sebi da, kao v.d. direktora bolnice, budete jedini čovjek koji nije osudio napad huligana na ljekara koji radi upravo u toj bolnici? Ovakvi događaji beskrajnog uniženja medicinske struke, ne služe na čast ni kaznenoj ekspediciji g. Ašanina, a ponajmanje jednom gradonačelniku. Gospodine Grbobiću, Vaša je dužnost da budete predstavnik svih građana, da se, u ime građana zalažete za mir i smanjenje tenzija, a ne da krajnje neprimjerenim izjavama pozivate ljude da se u doba epidemije korona virusa ne liječe kod svojih doktora, koje predstavljate kao nesavjesne, nečasne i nedostojne ljekarske profesije i prakse, čime dovodite sebe u zonu krivične odgovornosti ugrožavajući zdravlje građana na jedan vrlo opasan način", navodi se u saopštenju.

Funkcioneri Demokrata pozvali su organe reda da utvrde identitet huligana "kako bi građani mogli bez straha da se kreću nikšićkim ulicama".

"Centar bezbijednosti Nikšić pozivamo da bez odlaganja utvrdi identitet i najstrožije sankcioniše službenike policije koji su cijeli čin prebijanja dr Mitrovića pasivno posmatrali, a g. Grbovića da se izvini javnosti zbog izrečenih neistina, pozove građane da se liječe kod svojih doktora u zdravstvenim ustanovama i podnese ostavku zbog prijetnji po javno zdravlje građanki i građana Nikšića".

Pozvali su sve ljude na odgovornim pozicijama da se ograde od nasilja, brutalnosti i torture, te pozovu na mir, toleranciju, i poštovanje ljudskih prava, u kojim, sloboda mišljenja i govora imaju posebnu vrijednost.

Bonus video: