Privatno obezbjeđenje uručilo nepečatirana rješenja o razrješenju, Carević: Ovo je sramota

"Koliko oni brinu o običnom građaninu koji živi od turizma, da mu zabranjuju da uđe i ovjeri papire i pripremi se za sezonu. Ovo nije Opština, ovo je policijska stanica", rekao je Carević

65292 pregleda 413 reakcija 106 komentar(a)
Carević, Foto: Printscreen
Carević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.06.2020. 14:26h

Pripadnici privatnog obezbjeđenja uručili su jutros nepečatirana rješenja gradonačelniku Budve Marku Careviću i predsjedniku Skupštine opštine (SO) Budva Krstu Radoviću o njihovom razrješenju.

Zagrada Opštine Budva i danas je pod opsadom, a spisak ko može od zaposlenih da uđe nalazi se u rukama pripadnika privatnog obezbjeđenja.

Carević je okupljenim građanima rješenje i naveo da je ovo još jedan dokaz kršenja zakonskih propisa.

"Koliko oni brinu o običnom građaninu koji živi od turizma, da mu zabranjuju da uđe i ovjeri papire i pripremi se za sezonu. Ovo nije Opština, ovo je policijska stanica. Ovo je sramota, ovdje se već deset dana brutalno krše zakoni ove zemlje, ovdje nema jedno slovo u skladu sa zakonom. Ovo je čista okupacija", kazao je Carević.

On je optužio policiju da se neljudski ponaša.

Radović je kazao da danas mjesto predsjednika Opštine pripada načelniku Centra bezbjednosti, a predsjednik SO Budva je izgleda komandir stanice policije.

"Ovo je prosto nenormalno. Opština je uhapšena i opkoljena" , kazao je Radović.

Carević i Radović zakazali su za 10 časova otvaranje ulice koja vodi do zgrada prosvjetara i zaposlenih u Upravi policije, koja je nedavno izgrađena.

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković (Demokratska Crna Gora) optužio je nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da je promijenio izbornu volju građana, koja je Ustavom zagarantovana.

"E taj čovjek je prevario svoje birače. Vidite li šta se dešava kada se to desi. Ne funkcioniše ništa, zloupotrijebljena je policija, Vlada, sudovi. Svi oni trenutno rade za nekakvu mafiju", kazao je Marković.

Privatno obezbjeđenje je odbilo da pusti u zgradu i najstarijeg odbornika Gojka Liješevića ( Demokratska Crna Gora) koji je tražio da lično ode do Nikole Divanović (DPS), koga je nova većina predvođena DPS u subotu imenovala za gradonačelnika Budve.

Demokratska Crna Gora dostavila je video snimak na kome se, kako tvrde, vidi da je privatno obezbjeđenje, odnosno funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) iz Kolašina polomili enterijer u gotovo svakoj kancelariji u zgradi Skupštine opštine (SO) Budva.

Bez prisustva novinara, uz uvrede, psovke, upotrebu biber spreja, fizički kontakt, intervenciju privatnog obezbjeđenja i privođenje odbornika DF-a i SNP-a u policiju, koalicija prevođena DPS imenovala je u subotu za gradonačelnika Budve Nikolu Divanovića (DPS), a za šeficu SO Budva Anđelu Ivanović (Crnogorska).

Bonus video: