URA: Zeleni talas osvojio Francusku, osvojiće i Crnu Goru

Partija „Evropa, Ekologija – Zeleni“ je u Francuskoj poslije lokalnih izbora održanih u nedjelju vodeća politička snaga a naročito u velikim gradovima poput Liona, Bordoa, Strazbura, Poatijea i Grenobla, ali i Pariza i Marseja, navode iz URE

6306 pregleda 33 reakcija 13 komentar(a)
Partija Europe, Ecologie-Les Verts - EELV, Foto: URA
Partija Europe, Ecologie-Les Verts - EELV, Foto: URA

Građanski pokret URA čestitao je danas svojoj članici iz Evropskih zelenih (partiji "Evropa, Ekologija-Zeleni"; Europe, Ecologie-Les Verts - EELV) sjajan uspjeh nakon lokalnih izbora širom Francuske, saopštili su danas iz ove stranke.

Iz URE navode da partija „Evropa, Ekologija – Zeleni“ je u Francuskoj poslije lokalnih izbora održanih u nedjelju vodeća politička snaga a naročito u velikim gradovima poput Liona, Bordoa, Strazbura, Poatijea i Grenobla, ali i Pariza i Marseja.

„Lijepo je znati da ste dio politike koja u Evropi zavređuje sve veću podršku i povjerenje građana. Na principima očuvanja najvažnijeg resursa zaštite životne sredine a zatim i jednakosti i pravde leži temelj zelenih politika. Zeleni talas koji je osvojio Evropu, osvojiće i Crnu Goru“, poručili su iz URE.

Bonus video: