ODGOVORILI CAREVIĆU I RADOVIĆU

Sindikat UP: Policija se neće baviti politikom, odgovoriće na svaki zadatak profesionalno bez izuzetaka

"Poštovani g-dine Careviću, u najmanju ruku je licemjerno i degutantno da se danas, poslije svih sramnih dešavanja, pojavite na otvaranju prve faze saobraćajnice u naselju Dubovica i tom prilikom iznešete grube neistine na račun naših stambenih objekata i okolnostima izgradnje"

13955 pregleda 50 reakcija 26 komentar(a)
Mladen Šuškavčević, Foto: Zoran Đurđić
Mladen Šuškavčević, Foto: Zoran Đurđić

Siundikat Uprave policije pozvao je gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsta Radovića da "težak socijalni status policjskih službenika ne koristi u dnevno političke svrhe".

Carević i Radović otvarajući put koji vodi do zgrada prosvjetara i zaposlenih u Upravi policije u Budvi, kazali su da su dali zemlju, doveli struju i put, "a oni nam se zahvalili pendrecima i suzavcem"

U saopštenju Sindikata Uprave policije, koje potpisuje predsjednik Mladen Šuškavčević navodi se da se policija "neće baviti politikom, odgovoriće na svaki zadatak profesionalno bez izuzetaka".

"Poštovani g-dine Careviću, u najmanju ruku je licemjerno i degutantno da se danas, poslije svih sramnih dešavanja, pojavite na otvaranju prve faze saobraćajnice u naselju Dubovica i tom prilikom iznešete grube neistine na račun naših stambenih objekata i okolnostima izgradnje. Licemjerno je zbog toga što ste prethodnih 10 dana ispred zgrade SO Budva sve policijske službenike, od kojih većinu poznajete i lično, izložili najbrutalnijim napadima, prozivkama, šikaniranjima, klevetama i poniženjima od jednog dijela vaših pristalica", navodi se u reagovanju.

Šuškavčević je pitao Carevića i Radovića da li poslije svega "imate obraza da kažete ove neistine, umjesto da se kao odgovoran političar i doskora ugledan privrednik ogradite od divljaštva mase koju ste zajedno sa koalicionim partnerima instruisali da napada i ponižava policajce".

Iz Sindikata Uprave policije su, kako su naveli, ukazali na činjenice koje se tiču njihovih objekata na tom lokalitetu.

"Neistina je da je vaša administacija dala zemlju za izgradnju zgrada za policijske službenike. Neistina je da ste nam dali struju i vodu, jer smo sve uredno platili od svojih novaca. Neistina je da su nam građani gradili i plaćali stanove naših kolega. Veoma dobro se zna cijena metra kvadratnog za stanove koju su svi službenici platili. Netačno je da ste, osim date saglasnosti za el. kablove, išta drugo uradili i preduzeli po pitanju regulisanja struje za naše objekte. Uz veliku podršku ljudi u CEDIS-u, kojima se ovim putem javno zahvaljujemo, uspjeli smo da priključimo sve objekte na el. napon. Koliko ste doprinijeli rješavanju problema sa napajanjem stujom dovoljno govori činjenica da već godinu i po čekamo opštinsku Saglasnost za upis trafostanice koju smo mi izgradili od sopstvenih sredstava a sa koje će se napajati, osim naših, i zgrade zaposlenih u prosvjeti. Napominjemo da trafostanica još uvijek nije puštena u rad upravo zbog vaše administracije. Neistina je da ste Vi izgradili potporni zid iznad naših zgrada. Taj potporni zid je izgrađen našim i novcem naših kolega". 

U saopštenju se navodi da je tvrdnje Sindikata lako provjeriti jer o svemu posjeduju validnu dokumentaciju.

"Jedno važno pitanje se sada postavlja a tiče se saznanja da je vaša firma bila podizvođač u ovim sumnjivim poslovima jer ste upravo potporni zid koji smo mi gradili našao u projektu ove saobraćajnice koju ste danas otvorili? Ovo pitanje ćemo tek ispitivati. Upravo zbog nesposobnosti i neznanja vaše administracije još uvijek ne možemo da upišemo zgradu u katastarske evidencije. Gospodo Careviću i Radoviću, ljudski bi bilo da ste se danas javno obratili prisutnima na otvaranju riječima da preuzmete odgovornost za nedjela vaših pristalica prethodnih desetak dana a koja su bila usmjerena na pripadnike policije. Kada govorimo o nedjelima mislimo na najbrutalnije, najprizemnije i najvulgarnije uvrede i napade upućene prema policijskim službenicima. Bolje vam je to nego da se kitite tuđim perjem ko je kome dao čiju zemlju jer javnost danas vidi da ste upravo Vi dobili najviše državne zemlje nego što je bilo koja lokalna samouprava ustupila Sindikatima otkada postoji ta praksa saradnje između lokalnih samouprava i Sindikata. Čisto radi informisanja javnosti moramo reći da samo zemlju za izgradnju stambenog objekta za zaposlene u policiji dobili na samom početku stvaranja Vaše imperije i vaših miliona a kasnije otimačine državne zemlje i dijela obale mora", navodi se u reagovanju Sindikata Uprave policije koje potpisuje Šuškavčević.