Carević i Radović: Dali smo im zemlju, doveli struju i put, a oni nam se zahvalili pendrecima i suzavcem

"Ovo je primjer kako radi jedna ozbiljna, sigurna, vlast, gdje se ne krade. Vidite ovaj put i potporne zidove, za šta je Opština utrošila 900 hiljada eura. Sve je urađeno u planiranom roku, uz poštovanje svih zakonskih procedura. Što sa projektima ranije vlasti i ovim što pokušavaju da uzurpiraju vlast i prekroje izbornu volju građana, nije bio slučaj. Primjer su zgrade za prosvjetne radnike, koji traje više od dvije decenije, jer Opština je sa svoje strane sve ispoštovala, ali država nije", kazao je Radović

78176 pregleda 982 reakcija 159 komentar(a)
Radović i Carević, Foto: Vuk Lajović
Radović i Carević, Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović otvaorili su danas put koji vodi do zgrada prosvjetara i zaposlenih u Upravi policije u Budvi, koja je nedavno izgrađena.

"Mi smo im dali zemlju da naprave stanove, doveli im struju i sada put, a oni su nam se zahvalili pendrecima i suzavcem. Tuku nas i hapse", poručili su Carević i Radović na svečanom otvaranju puta u budvanskom naselju Dubovica koji vodi do zgrada sa stanovima za poslicijske službenike.

Projektom, vrijednim 900 hiljada eura kojim je omogućen pristup kako završenim zgradama zaposlenima u Upravi policije, MUP i ANB, saobraćajno su povezane i susjedni kompleks nezavršnieh zgrada sa 150 stanova za zaposlene u pet školskih i predškolskih ustanova u gradu.

Careviću i Radoviću jutros su uručena nepečatirana rješenje o razrješenju, po osnovu odluke nove skupštinske većine na sjednici koja je bez prisustva medija održana nu subotu, a na kojoj je nova odbornička većina predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) imenovala za gradonačelnika Budve Nikolu Divanovića (DPS), a za šeficu SO Budva Anđelu Ivanović (Crnogorska).

Tu odluku, Carević i Radović ne priznaju, te su ponovili da su oni legitimni predstavnici građana.

Njih dvojica su takođe danas zaustavljeni na ulazu u zgradu Opštine Budva, ispred koje se nalazi policijski kordon, dok privatno obezbjeđenje koje se nalazi u zgradi određuje ko može da uđe.

"Ovo je primjer kako radi jedna ozbiljna, sigurna, vlast, gdje se ne krade. Vidite ovaj put i potporne zidove, za šta je Opština utrošila 900 hiljada eura. Sve je urađeno u planiranom roku, uz poštovanje svih zakonskih procedura. Što sa projektima ranije vlasti i ovim što pokušavaju da uzurpiraju vlast i prekroje izbornu volju građana, nije bio slučaj. Primjer su zgrade za prosvjetne radnike, koji traje više od dvije decenije, jer Opština je sa svoje strane sve ispoštovala, ali država nije", kazao je Radović.

On je naglasio da put vodi do zgrade sa stanovima za pripadnike policije.

"Mi im gradimo put, oni nas tuku, oni nas hapse. Čudi me da nema nikoga iz budvanskog centra bezbjednosti, da nam se zahvali. Ne, oni su nam se zahvalili pendrecima i suzavcem. Da nije nas pod šterikama bi morali da budu u stanovima, jer smo mi omogućili i da dovedemo struju“, naglasio je Radović.

On je dodao da su jutros građani imali priliku da vide okupaciju Opštine od strane mafije i policije.

"Oni su danas na jednom zadatku i to je desant na Opštnu Budva koji su naredili sledeći ljudi. Na čelu te kriminalne grupe umjesto Vladimira Bulatovića sada su Nikola Divanović i ministarka Suzana Pribilović. Odbornici koji su odgovorni za bacanje suzavca i prebijanje i hapšenje građana Budve su Snežana Kuč, Marko Vuković, Gojko Ljubanović, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Milašević, Anđela Borilović (Ivanović) i Stevan Džaković" kazao je Radović.

"Ljubanović prije 30 godina hapsio Budvane i slao na Dubrovnik"

On je posebno izdvojio odbornika DPS Gojka Ljubanovića optužujući ga da je prije 30 godina hapsio Budvane i slao ih na dubrovačko ratište.

"To je čovjek kome nije strano da hapsi svoje građane. Taj isti čovjek je 90-tih godina po istoj naredbi Mila Đukanovića hapsio svoje građane i slao na ratište. Taj čovjek je naređivao i radio razne stvari po ovom gradu, a danas poslije 30 godina povampiren, isti sistem, hapsi poštene građane Budve", naglaiso je Radović.

Carević: Neka zdravo i veselo žive u stanovima , koje su im građani napravili da bi ih bolje tukli

Carević je poručio da su oni jedina legitimna vlast u Budvi.

"Ni jedna policija, paravojska i kriminalno obezbjeđenje nas ne može zaustaviti da radimo svoj posao. Napravili smo ovaj put u rekordnom roku. Uradili smo to misleći da radimo ljudima koji će služiti narodu. Vidjeli ste hapšenje naše Opštine upravo od strane onih ljudi kojima se radio ovaj put. Pokazali su svoj karakter, vaspitanje i svoj odnos prema građanima. Njima i ovima što otimaju vlast problem su svi ovi projekti koje smo uradili u proteklih tri i po godine. Što nijesmo pljačkali. Mi nikada ne možemo biti loši kao što su oni. Jer, ono što su oni mi možemo kad god hoćemo, ono što smo mi oni nikada ne mogu biti. Oni znaju šta su sve uradili građanima. Neka zdravo u veselo žive u ovim stanovima koje ste im vi (građani) napravili da bi vas bolje tukli. Idemo dalje do pobjede", kazao je Carević.

Carević i Radović su poručili građanima da su izbori 30. avgusta i da su uvjereni da će znati za koga da glasaju.

Bonus video: