Careviću i Radoviću opet zabranjen ulaz u zgradu Opštine, Vujović uzeo spisak od obezbjeđenja

Kancelarije su juče bile demolirane, u zgradi nema interneta, počupani su kablovi, mreža ne funkcioniše, video nadzor je van funkcije, tako da je zaposlenima praktično onemogućeno da rade

51681 pregleda 293 reakcija 131 komentar(a)
Radović i Carević ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Radović i Carević ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović

Na glavnom ulazu u zgradu Opštine Budva i jutros je policijski kordon, a unutar zgrade su pripadnici nove privatne agencije za obezbjeđenje.

Gradonačelniku Marku Careviću i predsjednik SO Krsto Radović i jutros nije dozvoljen ulaz u zgradu Opštine.

Carević je pozvao Nikolu Divanovića (DPS), kojeg je nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Budva izabrala za predsjednika Opštine Budva da se pojavi ispred građana.

"Ne date građanima da ostvaruju svoja prava. Vi primate policijo platu od nas", rekao je Carević.

On je poručio da je na sceni "gaženje države".

" Ništa nije vječno, što je rekao kolega Radović, pa neće i ovo na svu sreću. Vjerujte da je ovo iz Budve zahvatilo cijelu Crnu Goru. Ovih dana u Budvi se privode žene i djeca, pokušava se namjestiti, pogotovo Zoranu Latkoviću da je on ubacio suzavac u sportsku halu. Ja znam da se od njih može sve očekivati, ali to je laž. Pozivam policiju da vodi dobro računa i ne bruka sebe više nego što se obrukala. Da ne podmeće", kazao je Carević.

On je poručio građanima da se ne plaše.

"Ustala je čitava Crna Gora. Samo moramo biti civilizovani i ne smijemo dozvoliti da se jedna kap krvi prolije", poručio je Carević.

On je kazao da će brzo 30. avgust i da će se vidjeti ko je gdje.

Radović je kazao da je stanica policije pretvorena u islednički centar.

"Građani se svakodnevno privode, neki na najbrutalniji način. Prestanite to da radite, snimci postoje za sve. Ono što je policija uradila se zataškati ne može", kazao je Radović nakon što mu nije dozvoljen ulazak.

On je kazao da su za haos u Budvi odgovorni Vladimir Bulatović, Predrag Jelušić, Nikola Divanović i ministarka Suzana Pribilović. Odbornici koji su odgovorni su Snežana Kuč, Marko Vuković, Gojko Ljubanović, Vesna Nišavić, Dragana Pima, Boris Rafailović, Milija Sekulović, Božo Lazović, Predrag Dajković, Sanja Đedović, Milan Zec, Goran Boreta, Milica Petričević, Marina Gardašević, Predrag Milašević, Anđela Borilović (Ivanović) i Stevan Džaković" kazao je Radović.

On je kazao da vidi da je, kako kaže NKT, lijek protiv korone pendrek.

"I da je dobro što su nas tukli jer su nas čuvali od korone. To je sramota i zastiđe. Iz stanice policije čuju se jauci. Gospodo, nemojte to da radite, lijevak se uvijek okrene. Neće i ovo vječno trajati, građani moraju biti istrajni i strpljivi. Ovo će brzo proći, mnogo brže nego što dostina misli. Mora se istražiti ko je demolirao Opštinu, ko je bacao suzavce", poručio je on.

Vujović traži da ga Specijalno tužilaštvo sasluša

Mijomir Pejović odbornik Demokrate pitao je "da li je Sveto Marović zabranio ulaz".

Privatno obezbjeđenje i jutros u zgradu Opštine pušta samo radnike koji su na spisku koji je od njih odbornik Demokratskog fronta Đordje Vujović i pokazao ga javnosti.

Vujović je pozvao Specijalnog tužioca da ga pozove, jer ima sve fotografije i dokaze da je policija uništila kancelarije u Opštini, te da je kriva za bacanje suzavca u salu sportskog centra i ispred pedijatrije Doma zdravlja.

Policija jutros na ulazu u zgradu Opštine
Policija jutros na ulazu u zgradu Opštinefoto: Vuk Lajović

Građani ni danas neće moći da uđu u zgradu, ovjere dokumenta ili ostvare neke usluge Građanskog biroa.

Kancelarije su juče bile demolirane, u zgradi nema interneta, počupani su kablovi, mreža ne funkcioniše, video nadzor je van funkcije, tako da je zaposlenima praktično onemogućeno da rade.

Sačinjene su službene zabilješke od strane zaposlenih, koji odbijaju da uđu u demolirane kancelarije, pošto treba da se istraži ko je polomio inventar i uništio dokumentaciju.

Sindikat je podnio prijavu budvanskoj policiji protiv NN lica iz privatnog obezbjeđenja koji su danima zabranjivali radnicima da dođu na svoja radna mjesta.

foto: Vuk Lajović

Juče su pristup radnim mjestima imali radnici koji su bili na spisku, navodno sa stalnim ugovorima.

foto: Vuk Lajović

Privatno obezbjeđenje i jutros legitimiše radnikePrivatno obezbjeđenje i jutros legitimiše radnike.

Gradonačelnik Marko Carević i predsjednik SO Krsto Radović kojima je juče uručeno rješenje o razrješenju najavili su da će i danas doći na posao.

Bonus video: